Categories: Eveniment

Păcăliţi cu locuri de muncă în Germania

Nicoleta Popa

Tot mai mulţi şarlatani profită de naivitatea hunedorenilor, în disperarea de a-şi găsi un loc de muncă. Astfel, un bărbat de 30 de ani din Petroşani a fost prins de poliţişti, într-un bar din Petroşani, în timp ce încerca să îi convingă pe doi hunedoreni să îi dea bani, ca să le facă rost de contracte de muncă în Germania. O persoană care se afla în acel moment în local a văzut toată scena şi a anunţat poliţia.

Anunţuri la mica publicitate
Sorinel Furdui, fără ocupaţie, opera în stilul clasic în aceste situaţii. Dădea anunţuri la mica publicitate din ziarele locale. Le spunea celor interesaţi că intermediază angajări în agricultură şi construcţii în Germania pentru persoane cu vârsta între 18 şi 40 de ani. După ce se întâlnea cu persoanele doritoare să lucreze în străinătate pe bani mulţi, le cerea 40-45 de lei. Le spunea oamenilor că banii sunt necesari pentru întocmirea dosarelor pentru obţinerea contractului de muncă. 
„Pe numele lui Sorinel Furdui a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de înşelăciune. Bărbatul va fi cercetat în stare de libertate. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi pentru identificarea altor persoane care au fost înşelate. În cazul în care va fi găsit vinovat, bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea între şase luni şi 12 ani”, a declarat subinspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Sunt din PRAHOVA,mi-am luat teapa de la firma TRANSIT JOB CONSULTING SRL ,firma e din tulcea,le-am platit in ianuarie 2010 suma 1135 ron trebuia sa plec imediat la cules de portocale in Spania,numai ca a fost inselatorie..au spus ca e vremea proasta si ca au locuri de munca in Germania la circ,am fost deacord sa merg si acolo chiar daca era salariu mic dar cand sa plec a spus ca locurile sunt ocupate.Au spus ca ma trimit la usturoi pe 300 euro...de la 1200 cat au promis ajunsesem sa am salariu 300 euro la usturoi.Dupa aia primesc telefon ca ,contractul nu mai e valabil ca am refuzat oferta la usturoi si ca am ramas fara bani.Asta e tepa care o dau firmele noastre din Romania si sigur din banii nostrii se platesc comisioane mari celeor cu functii sus puse.In cazul meu sunt multi numai ca autoritatile se fac ca ploua,normal ca nu au cum sa inchida firmele de unde vin banii...Acei care inselati lumea amarata care cauta un loc de munca sa nu aveti parte de ei,sa dea D-zeu sa va luati lumanari de ei.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

11 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

11 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

11 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

11 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

12 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

13 ore ago