Categories: Actualitate

Scandal cu săbii în Colonia Petroşani

Maximilian Gânju

Un bărbat a fost tăiat cu sabia, susţine acesta, în urma unui nou conflict între cele două grupări rivale care se răfuiesc în cartierul Colonie din Petroşani. Conflictul a escaladat în noaptea de marţi spre miercuri, în ciuda faptului că zona este patrulată intens de forţele de ordine de mai bine de o lună de zile.
Scandalul ar fi izbucnit după ce unul dintre combatanţi, aflat în arest la domiciliu, ar fi fost prins singur pe stradă de rivali şi bătut. Acesta susţine că se îndrepta către Staţia CFR, pentru că ar fi trebuit să meargă la un proces pe care-l are la Curtea de Apel Alba Iulia. A fost înconjurat de rivali şi atacat cu o sabie, iar în încercarea de a se apăra, a fost tăiat la mână. Imediat şi-a chemat amicii în ajutor şi ar fi plecat spre locuinţa celui care l-a atacat cu sabia pentru a-şi face dreptate.
„La ora 23:05, Poliţia municipiului Petroşani a fost sesizată telefonic (…) de către o femeie din localitate, că doi bărbaţi din municipiu (ambii aflaţi sub măsura arestului la domiciliu) se află la poarta casei sale, situată pe strada Aradului. Apelanta a solicitat sprijinul poliţiştilor, motivând că cei doi se află în conflict cu concubinul său, aflat în acel moment în locuinţă. În cel mai scurt timp, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie şi unul al jandarmeriei, însă la vederea forţelor de ordine, unul dintre cei reclamaţi, un tânăr în vârstă de 20 de ani, a părăsit în fugă zona, în timp ce celălalt petroşănean, în vârstă de 34 de ani, nu a fost identificat în zonă. Poliţiştii s-au deplasat la locuinţele celor două persoane reclamate, una dintre acestea, bărbatul în vârstă de 34 de ani, fiind găsit la domiciliu, în timp ce celălalt petroşănean, în vârstă de 20 de ani, nu a fost găsit iniţial la domiciliu. Acesta din urmă s-a prezentat la locuinţă în jurul orei 23:20 şi, întrucât prezenta o plagă tăiată la mâna dreaptă, a fost însoţit de poliţişti  la Spitalul de Urgenţă Petroşani, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. (…) În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, urmând ca partea vătămată să întregească probatoriul cauzei cu certificatul medico-legal de constatare a leziunilor suferite”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Şi femeia care a alertat Poliţia a depus o plângere pentru ameninţare. Poliţiştii mai cer şi judecătorilor să-i aresteze preventiv pe cei doi tineri aflaţi în arest la domiciliu pentru că au încălcat restricţiile impuse de măsura preventivă. Între aceleaşi grupări a mai avut loc un scandal în noaptea de sâmbătă spre duminică, alţi doi tineri fiind reţinuţi şi duşi la instanţă cu propunere de arestare, însă, din lipsă de probe, judecătorii au fost nevoiţi să-i elibereze.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

12 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

12 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

12 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

12 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

12 ore ago