Scade vertiginos rata de vaccinare

Ieri au fost înregistrate 7.589 de cazuri noi de covizi, la nivel național. La noi în județ, au fost 189 de noi îmbolnăviri, iar in­ci­dența a scăzut la 7,33 la mia de locuitori. În Deva sunt 681 de bolnavi de Covid, la o incidență de 10 la mia de locuitori.
Pe de altă parte, ținta de vaccinare anti-Covid de 70 la sută până la sfârșitul anului este imposibil de atins, a declarat, ieri, medicul Valeriu Gheorghiță. El a atras atenția că valul 4 al pandemiei nu s-a încheiat și că în perioada următoare, având în vedere și reîntoarcerea elevilor la școală, numărul infectărilor noi va crește.
„În săptămâna 1-7 noiembrie au fost vac­ci­nate cu doza unu 283.967 de persoane, ma­jo­ritatea fiind persoane sub vârsta de 60 de ani. Aproximativ 71.850 sunt per­soane cu vârs­ta de peste 60 de ani. Avem o scădere cu peste 50 la sută a numărului total de persoa­ne vaccinate cu doza unu în săptămâna pre­ce­den­tă, faţă de săptămâna de dinainte, când erau peste 575.000 de persoane noi vaccinate.
În județ, directorul DSP Hunedoara, Sebas­tian Mezei, spune că luni și marți s-au vaccinat aproape 3.000 de persoane, față de aproape 5.000 în weekend. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

22 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

22 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

22 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

22 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

22 de ore ago