Scade vertiginos rata de vaccinare

Ieri au fost înregistrate 7.589 de cazuri noi de covizi, la nivel național. La noi în județ, au fost 189 de noi îmbolnăviri, iar in­ci­dența a scăzut la 7,33 la mia de locuitori. În Deva sunt 681 de bolnavi de Covid, la o incidență de 10 la mia de locuitori.
Pe de altă parte, ținta de vaccinare anti-Covid de 70 la sută până la sfârșitul anului este imposibil de atins, a declarat, ieri, medicul Valeriu Gheorghiță. El a atras atenția că valul 4 al pandemiei nu s-a încheiat și că în perioada următoare, având în vedere și reîntoarcerea elevilor la școală, numărul infectărilor noi va crește.
„În săptămâna 1-7 noiembrie au fost vac­ci­nate cu doza unu 283.967 de persoane, ma­jo­ritatea fiind persoane sub vârsta de 60 de ani. Aproximativ 71.850 sunt per­soane cu vârs­ta de peste 60 de ani. Avem o scădere cu peste 50 la sută a numărului total de persoa­ne vaccinate cu doza unu în săptămâna pre­ce­den­tă, faţă de săptămâna de dinainte, când erau peste 575.000 de persoane noi vaccinate.
În județ, directorul DSP Hunedoara, Sebas­tian Mezei, spune că luni și marți s-au vaccinat aproape 3.000 de persoane, față de aproape 5.000 în weekend. (A.N.)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.