Paturile pentru bolnavii cu Covid, mai mult libere decât ocupate

A scăzut numărul de cazuri noi rapor­tate la 24 de ore, ieri fiind anunțate sub 8.000 de infectări, după ce, sâmbătă, bilanțul a sărit de 10.000.
Un număr de 7.595 de noi infectări au anunțat ieri autoritățile în cel mai nou bilanț Covid, cu 2.467 de cazuri mai puțin decât sâmbătă. Deși acesta raportări nu fac decât să creeze panică în rândul cetă­țe­nilor, se pare că autorităților le place acest lucru. În județ, DSP Hunedoara anunță că ieri, gradul de ocupare a paturilor de către bolnavii cu Covid este de 18 la sută. In­cidența în jdueț era ieri de 3,19 la mia de locuitori.
Totodată, DSP Hunedoara informează că în perioada 13-25 ianuarie, persoanele cu vârsta de peste 12 ani, care se adresează pentru vaccinare cu prima doză în centrele de vaccinare în care sunt organizate și ca­binete de vaccinare pediatrice, se vor pre­zenta direct, fără programare în platformă, pe timpul programului de lucru al centrelor.
Reamintim că din 13 ianuarie este dis­ponibilă posibilitatea de programare la vac­cinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani, în cabinetele de vaccinare pediatrice configurate în platformă P_PED, prima zi disponibilă pentru programare fiind 26 ianuarie. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • N-are importanță. Oricum starea de alertă se va prelungi pe termen nelimitat pentru „binele” nostru. Este naiv cine crede că vom mai trăi fără restricții.