Categories: ActualitateFlash

Salvamontiştii din Straja, sătui să-şi finanţeze intervenţiile

Maximilian Gânju

Aflaţi aproape în imposibilitatea de a-şi mai desfăşura activitatea în staţiunea de interes naţional Straja, din cauza lipsei banilor, salvamontiştii au fost amânaţi de edili pentru ziua de joi, când vor afla dacă primesc fondurile necesare pentru a funcţiona.

O nouă rundă de negocieri

Serviciul Salvamont Lupeni avea programată o discuţie cu reprezentanţii municipalităţii Lupeni, pentru ieri, întâlnire în urma căreia urma să se găsească o soluţie la problemele financiare cu care se confruntă de mai bine de jumătate de an. La întâlnirea cu factorii locali, a participat chiar şeful Salvamont Lupeni, George Resiga, însă discuţiile şi soluţia pentru ca serviciul de salvare să poată asigura asistenţa şi intervenţia în noul sezon care bate la uşă, au fost amânate pentru ziua de joi, când va fi o nouă întrunire. „S-a reuşit o primă discuţie şi urmează să ne întâlnim joi. Promisiuni sunt, însă de promisiuni este plină curtea. Avem probleme cu finanţarea activităţii de salvare montană şi suntem în pericol de a nu se mai asigura permanenţa. Conform legii, administraţia locală asigură funcţionarea şi finanţarea activităţii de salvare montană. Primăria motivează că nu sunt bani şi afirmaţia este credibilă. Să vedem ce se va întâmpla joi”, a declarat George Resiga, şeful Serviciului Salvamont Lupeni.

Pleacă din structură

Salvamontiştii din Straja se confruntă cu mari lipsuri financiare şi materiale iar apelul lor către autorităţi a rămas fără ecou până acum, iar mai mulţi salvatori şi-au exprimat intenţia de a pleca din structură. În prezent, mai sunt 18 salvamontişti, dintre care cinci au rămas doar pe funcţie de consiliere. Chiar şi aşa, numărul lor ar fi suficient pentru a se asigura în bune condiţii intervenţia şi permanenţa în noul sezon care se deschide în mai puţin de o lună. „O parte dintre salvamontişti au plecat, din cauză că s-au săturat să dea bani din propriul buzunar pentru a face salvare montană. Totuşi, suntem 18 oameni şi am fi suficienţi pentru trei echipe, astfel încât să asigurăm permanenţa şi acţiunile de salvare”, mai spune şeful Salvamont Lupeni.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Personal cred ca si risipa e destul de mare, la Salvamont. A fost o perioada cind au fost bani destui si s-a cheltuit cam mult.
    Altfel spus mi se pare ca dumnealor sunt invatati si stiu sa cheltuiasca sume oricit de mari le-ar fi puse la dispozitie. Este mai greu de gestionat , saracia.
    Un audit de performanta, in domeniu, cred ca ar scoate la lumina ,mai multe dedesubturi si am avea o imagine mai clara!!

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

o oră ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

21 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

21 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

21 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

21 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

21 de ore ago