Reabilitarea termicã a blocurilor, abia la anul

Nicolle Ebner

Consiliul Local Deva a aprobat, în şedinţa de ieri, documentaţia tehnico-economică pentru realizarea lucrărilor de reabilitare termică la 12 blocuri din municipiul Deva. Surse din cadrul primăriei spun că, doar anul viitor se mai pot executa astfel de lucrări, deoarece guvernul a alocat prea târziu fondurile necesare aplicării proiectului. 

Din 360, au rămas 12
“Din 360 de blocuri identificate, în Deva, pentru executarea lucrărilor de reabilitare termică, s-au aprobat fonduri doar pentru 12 dintre ele. Conform Hotărârii de Guvern, 50 la sută din valoarea lucrărilor este suportată de la bugetul de stat, 30 la sută de administraţia locală şi 20 la sută de către asociaţiile de proprietari. Am aprobat documentaţia pentru realizarea lucrărilor, am prins în bugetul pe 2009 suma de 10 miliarde de lei vechi, dar pentru că este sfârşit de an şi am intrat deja în sezonul rece, lucrările nu se vor putea executa decât anul viitor. În aceste condiţii, abia în bugetul pe 2010 vom prinde şi diferenţa de bani care să acopere cota de 30 la sută ce trebuie susţinută de primărie”, a declarat viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea. Valoarea totală estimată a lucrărilor conform devizelor generale pentru cele 12 blocuri este de 7.303.939 de lei. Până acum, s-a finalizat documentaţia tehnico-economică pentru lucrări de intervenţie în vederea creşterii performanţei energetice pentru blocurile A, B, D, E, F şi G de pe strada Carpaţi; blocul 36 de pe strada Minerului; blocurile 84 şi 85 de pe strada Streiului; blocurile K2, K5 şi K6 de pe Calea Zarandului.
La cele 12 blocuri, asociaţiile de proprietari au putut face dovada că au în fondul de rulment cota de 20 la sută din valoarea lucrărilor.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

7 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

7 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

7 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

7 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

7 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

7 ore ago