Categories: Actualitate

Razii prin pieţe şi unităţi alimentare din judeţ

Maximilian Gânju
Cristina Ghenea

O acţiune derulată de către mai multe instituţii de control s-a lăsat cu amenzi şi avertismente pentru comercianţii din mai multe localităţi din judeţ.

Inspectorii de la DSV Hunedoara, cei de la Protecţia Consumatorilor şi de la Poliţia Petroşani au vizat, în cadrul unei razii desfăşurate în Piaţa Centrală Petroşani, evaziunea fiscală, dar şi calitatea alimentelor aflate la comercializare. Controlul s-a axat în principal pe produsele din carne, lapte, ouă, brânzeturi. Nu pieţele au fost în vizorul inspectorilor, ci şi restul unităţilor de alimentaţie publică din Valea Jiului. „A fost o acţiune comună la care au participat DSVSA Hunedoara, Protecţia Consumatorilor, Poliţia Petroşani şi s-a verificat cu atenţie modul de depozitare, de manipulare, igiena celor care vând, precum şi alte aspecte. Au fost acordate opt amenzi contravenţionale doar în Piaţa Centrală din Petroşani şi patru avertismente scrise. Valoarea amenzilor se ridică la 4.800 de lei, însă, aici vorbim doar de sancţiunile acordate de către inspectorii de la DSVSA Hunedoara. Amenzile s-au dat în principal pentru modul de depozitare necorespunzător”, au precizat reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara.

Peste 200 de kilograme de peşte, oprite de la comercializare
Acţiuni de acest gen au loc, în această perioadă, în tot judeţul, iar în ultima săptămână, comisarii de la Protecţia Consumatorului, de exemplu, au oprit de la comercializare peste 200 de kilograme de peşte la care au găsit nereguli.
„Este vorba despre circa 230 de kilograme de pangasius şi conserve de sardine, găsită în magazine alimentare de pe raza întregului judeţ. Cantitatea a fost oprită temporar de la comercializare, din cauza unor neconformităţi legate de informaţii privind ţara de origine, zona din care a fost pescuit şi traducerea în limba română“, a declarat Dan Dumitran, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Hunedoara. Acesta a mai precizat că, pentru neregulile găsite, patronii magazinelor respective au primit amenzi în valoare totală de aproximativ 6.000 lei.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Ca la grădiniță! Amintiri din copilărie: Liberalii și afișele lor prețioase

Campania electorală și-a deschis deja porțile spre scenă, iar primii artiști își fac apariția cu…

55 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele că un fost edil, care râv­nește iar la postul de conducător al…

57 de minute ago

Bulina albă

Ovidiu Furdui, primarul comunei Crișcior Pentru că a câștigat titlul de vicecampion european, cu echipa…

58 de minute ago

Bulina neagră

Constantin H., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată după ce și-a…

58 de minute ago

Drogat, cu permis de conducere fals, a crezut că scapă de polițiști

Un bărbat din municipiul Hunedoara a fost condamnat la mai bine de patru ani de…

o oră ago

Ucrainienii care pot lupta în război fug în România

Poliția Română de Frontieră afirmă că, în acest an, s-a înregistrat o creș­tere a numărului…

o oră ago