Categories: Actualitate

S-a deschis oficial sezonul estival la Geoagiu-Bãi

Magdalena Şerban

Sâmbătă, staţiunea Geoagiu-Băi şi-a deschis porţile către o vară de distracţie, vremea fiind cum nu se poate mai potrivită. Nu a lipsit slujba religioasă de binecuvântare, oficiată de un sobor de preoţi în faţa Complexului Băile Daco-Romane. La festivitatea de deschidere oficială a sezonului estival, în staţiune au participat câteva personalităţi locale şi judeţene, printre care parlamentarul hunedorean Natalia Intotero, subprefectul Vasile Potecă şi Ioan Vălean, primarul oraşului Geoagiu.

…Şi totuşi, fără politică
Noutatea acestui an a fost că evenimentul nu a fost politizat, aşa cum se întâmpla de obicei. Astfel, alocuţiuni nu au existat decât din partea subprefectului şi a deputatului de pe Colegiul nr. 2 – Simeria – Orăştie – Geoagiu , Natalia Intotero, primarul preferând să asiste de pe margine, aşa cum a promis. „Nu cred că a existat cineva din rândul oaspeţilor şi al localnicilor care să fi aşteptat cuvântări peste cuvântări. Ne-am rezumat la esenţial. Ce doresc să menţionez este că turiştii vor găsi în 2013 ceva în plus faţă de anii trecuţi, dar mai sunt multe de realizat şi consider că ar mai fi cam o lună de lucru, astfel încât aceştia să aprecieze cu adevărat efortul nostru”, a arătat Ioan Vălean, edilul-şef al oraşului Geoagiu. La rândul său, deputatul Natalia Intotero (foto) a felicitat investitorii din Geoagiu Băi şi a apreciat sprijinul acordat de  administraţia locală, pentru ca staţiunea să atragă în fiecare an, prin condiţiile create, tot mai mulţi hunedoreni, dar chiar oameni, de toate vârstele, din judeţele limitrofe. “Îmi doresc să fie un an binecuvântat pentru toată lumea”, a spus deputatul Natalia Intotero.

Vor să devină un ,,Costineşti al Ardealului”
Oaspeţii au fost apoi invitaţi să viziteze complexul Băile Daco-Romane, unde era deja lume amatoare de bălăceală, iar seara, în clubul Tarabostes din incinta ştrandului, s-a lăsat cu distracţie maximă, întreţinută de Dj Dark şi Dj Optick.
În acest sezon, Băile Daco-Romane pun la bătaie 800 de şezlonguri gratuite şi 130 de cabine, iar în luna iunie, urmează să se fie pus în funcţiune şi bazinul olimpic şi o linie modernă de autoservire. „Avem turişti care vin din Sibiu, Alba, Braşov şi chiar din Bucureşti. Dacă mai demult, lumea venea doar la băi, acum, vin foarte mulţi tineri care îmbină distracţia de la bazine cu cea din club. Încercăm să împăcăm pe toată lumea, spre exemplu, în acest an, noutatea ţine de introducerea baldachinelor. Deşi confortul a crescut considerabil, tarifele au rămas neschimbate, respectiv 20 de lei intrarea la ştrand – pentru adulţi şi 15 lei pentru copii şi pensionari. Intrarea la club e 15 lei, dar probabil că la evenimentele mai mari va ajunge la 20 de lei sau puţin peste. În 5 mai, invitată este Anda Adam, iar peste două săptămâni, în 11 mai, vine CRBL. Pentru sezonul din 2013, plănuim câteva nume muzicale de talie internaţională”, a menţionat Ştefan Bratu, PR-ul Clubului Tarabostes.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

28 de minute ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

28 de minute ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

30 de minute ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

33 de minute ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

37 de minute ago