Categories: Comunitate

Amenzi de 800.000 de lei aplicate de comisarii de la protecţia consumatorilor

De la începutul anului, inspectorii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara au efectuat 1.332 acţiuni de control la operatori economici, fiind aplicate 322 de amenzi în valoare de 800.000 de lei. De asemenea, inspectorii au dat 601 avertismente şi au fost oprite definitiv de la comercializare produse neconforme în valoare de 23.000 de lei.

Potrivit lui Dan Dumitran (foto), şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara, principalele abateri constatate la controalele respective au fost: comercializare de diferite produse alimentare şi nealimentare cu neconformităţi de depozitare, expunere la vânzare fără informaţiile obligatorii pentru consumatori. Totodată, s-a constatat că unii operatori economici au avut practici comerciale incorecte, cu ocazia reducerilor de preţ sau al promoţiilor (procent de reducere calculat incorect, diferente între preţul de raft şi cel de la casa de marcat, legume şi fructe unde pe eticheta de vânzare era alt producător decât cel real), servicii de cazare şi alimentaţie publică unde era încălcată legislaţia protecţiei consumatorilor.
”În această perioadă au fost rezolvate 532 de sesizări ale oamenilor, din care peste 60 la sută au fost soluţionate ca întemeiate, în favoarea consumatorilor, acordându-se, în urma intervenţiei comisarilor OPC, despăgubiri în valoare de peste 66.630 de lei. Un procent de 20 la sută din petiţii au fost redirecţionate instituţiilor competente, Finanţe sau Poliţie”, a afirmat Dan Dumitran, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Hunedoara. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

În câteva zile, Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului devean va fi dată în folosință

Așteptarea va lua sfârșit în scurt timp. Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean…

29 de minute ago

Stabilitatea politică la guvernare aduce stabilitate în România

Stabilitatea politică la guvernare aduce stabilitate în economie și un risc redus de instabilitate socială…

29 de minute ago

Premieră la UVT: se lansează platforma online cu materiale didactice bac.uvt.ro

Universitatea de Vest din Timișoara lansează anul acesta platforma bac.uvt.ro, unde elevii din întreaga țară pot…

o oră ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Anunță cârcotașii că un personaj negativ din zonă se duce pe la primari și îi…

o zi ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a investit în echipa de fotbal Corvinul Hunedoara…

o zi ago