Categories: Actualitate

Peste 880 de amenzi date de Protecţia Consumatorilor

Oana Mihnea

Anul 2015 a fost unul destul de încărcat pentru Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Hunedoara. Faţă de anul 2014, numărul reclamaţiilor venite din partea cetăţenilor a înregistrat o creştere semnificativă.

Astfel, potrivit datelor furnizate de Dan Dumitran (foto), şeful CJPC Hunedoara, anul trecut au avut loc 2.547 de acţiuni de control la agenţii economici din judeţul nostru. Drept urmare, au fost date 885 de amenzi în valoare de două milioane lei şi 743 de avertismente. Comisarii CJPC Hunedoara au prelevat 48 de probe pentru expertizare, din care 16 s-au dovedit a fi neconforme, atât pentru produse alimentare, cât şi pentru cele textile. Valoarea totală a produselor oprite definitiv de la comercializare a fost de 12.443 lei.
„Anul trecut, la CJPC Hunedoara s-au înregistrat 873 de reclamaţii, din care 60 la sută au fost confirmate în favoarea consumatorilor, iar 20 la sută au fost redirecţionate către alte organe competente pentru soluţionare, cum ar fi ANAF sau Poliţie. Doar 119 sesizări au fost identificate ca fiind neîntemeiate. În anul 2014 am avut 775 de sesizări. De asemenea, în urma acţiunilor desfăşurate, diferiţi operatori economici din judeţ au fost obligaţi să restituie bunuri, comisioane şi alte bunuri valorice către consumatori în valoare de 114.955 lei“, a adăugat Dan Dumitran.
Astăzi este Ziua Mondială a Consumatorilor, motiv pentru care CJPC Hunedoara organizează o acţiune de mediatizare a legislaţiei privind Protecţia Consumatorilor. Cu această ocazie, comisarii de la noi din judeţ împart pliante în centrul comercial Shopping City Deva şi discută cu consumatorii pentru a afla cu ce probleme se confruntă. Totodată, le explică cum pot face o sesizare şi le prezintă drepturile pe care le au conform legii.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

2 zile ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

3 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

3 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

3 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

3 zile ago