Categories: Comunitate

Grădiniţă nouă şi supermarket în Geoagiu

Magdalena Şerban

Oraşul Geoagiu va avea o nouă grădiniţă în imediata apropiere a blocurilor ANL situate pe Calea Romanilor. Proiectul se desfăşoară prin Ministerul Educaţiei şi va fi implementat din fonduri europene, la care se adaugă o contribuţie locală. Totodată, locuitorii urbei vor putea beneficia de produsele oferite de un supermarket, magazin mult dorit de comunitate.

„Imobilul în care funcţionează grădiniţa a fost construit la sfârşitul secolului al XIX-lea, conform concepţiilor pedagogice şi urbanistice din acea vreme. Este clar că nu mai putea face faţă actualelor cerinţe impuse pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare, iar obiectele sanitare şi mobilierul şcolar erau necorespunzătoare. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri astfel încât lucrurile să fie în concordanţă cu normativele în vigoare. Noua grădiniţă este prevăzută cu trei săli de grupă (o grupă de 20 de preşcolari), fiecare având un grup social propiu. Mai include o sală multifuncţională de 67 metri pătraţi, un cabinet medical, iar în partea de exterior va exista un spaţiu generos de joacă ce însumează peste o mie de metri pătraţi. Suprafaţa totală care va fi împrejmuită pentru acest obiectiv va fi de 1.085 metri pătraţi. Valoarea totală a lucrărilor este de 1.292.407 lei, din care 357.546 lei vor fi susţinuţi din bugetul local”, a declarat Vasile Cărăguţ (foto), primarul oraşului Geoagiu, care a estimat că lucrările se vor finaliza anul viitor.
O altă veste dată de edil este că se apropie finalizarea unui supermarket, de altfel singurul din Geoagiu. Este văzut ca o posibilitate de a beneficia de oferte comerciale în rând cu alte oraşe. Deocamdată, oamenii se deplasează la Orăştie pentru a-şi face cumpărăturile.
„Am sprijinit încă de la început această investiţie, scurtând la maximum timpul de emitere a avizelor. În prezent au fost demarate procedurile de autorizare a funcţionării magazinului, astfel ca punerea în funcţiune să fie cât mai apropiată de recepţia la terminarea lucrărilor. Este un deziderat nu doar al nostru, ca administraţie publică, ci mai ales al celor care nu aveau acces la alte produse faţă de cele vândute în magazinele mici, de tip ABC. Şi, să nu uităm, s-au creat şi noi locuri de muncă, pe lângă faptul că se plătesc taxe la buget, deci înseamnă un plus la capitolul financiar. Sperăm să fie într-un ceas bun şi toată lumea să fie mulţumită”, a subliniat primarul. De precizat că locaţia a aparţinut de Consum Coop Geoagiu, fiind vândută societăţii care a ridicat noul spaţiu comercial. Deschiderea oficială va fi în 18 octombrie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

7 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

7 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

7 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

7 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

7 ore ago