Categories: Sport

Fotbal, Liga a IV-a. Jiul Petroşani este lider după opt etape

Nicolae Gavrea

Finalul de săptămână a oferit iubitorilor sportului din judeţ posibilitatea de a urmări partide interesante în întrecerea Ligii a patra, acolo unde orgoliile au ajuns să denaturize jocul, iar pasiunile să aducă şi persoane turbulente în stadioane. E cazul să precizăm că partida de la Orăştie, dintre Dacia din localitatea Orăştie şi CSM Vulcan, a fost considerată un derbi şi din acest punct de vedere ea a fost monitorizată, tocmai pentru a se evita evenimente nedorite la această partidă.

Că unora nu le place ceea ce se întâmplă în teren sau nu pot accepta rezultatul final e de înţeles, dar să dai cu pumnul pentru a-ţi face dreptate, mai ales mişeleşte, pe la spate, e altă treabă. Asta s-a întâmplat la Orăştie la finalul jocului. În timp ce brigada de arbitri se retrăgea la vestiare, un spectator l-a lovit cu pumnul în ceafă pe arbitrul de centru şi a fugit. Nu ştim dacă reprezentanţii Poliţiei locale l-au găsit pe cel care a dat cu pumnul. Până atunci o să urmărim şi noi cum vor aprecia cei din AJF Hunedoara acest aspect şi mai mult, dacă vor tolera aceste gesturi pe stadioanele din judeţ.
Revenind la partida de la Orăştie, să menţionăm că brigada de arbitri alcătuită din Andrei Fodor, Andrei Buda şi Ionuţ Purcea a avut mult de lucru, mai ales pentru a linişti jocul neregulamentar al celor din teren. Au fost acordate şase catonaşe galbene şi două roşii numai la gazde, iar oaspeţii au fost penalizaţi cu cinci cartonaşe galbene şi unul roşu. De aici şi tensiunea creată, fie pe băncile tehnice, fie în rândul oficialilor celor două echipe.
Formaţia din Vulcan s-a impus cu 2-1 prin golurile înscrise de Pârvulescu (min. 27) şi Harangozo (min. 38), iar pentru gazde a marcat Victor Sav (min. 17).
Cu această victorie, CSM Vulcan se menţine pe locul şapte în clasament iar Dacia Orăştie se află pe locul nouă cu patru puncte.
De remarcat rezultatele înregistrate în partidele de la Uricani, Haţeg, Călan şi Brad, care schimbă situaţia din clasament, acolo unde noul lider este Jiul Petroşani, echipă urmată de formaţiile din Geoagiu şi Băiţa, fiecare totalizând câte 15 puncte.
Rezultatele etapei:
ACS Minerul Uricani – CSM Jiul Petroşani 1 – 6 (0-5)
CSO Retezatul Haţeg – ACS Şoimul Băiţa 1 – 1 (0-0)
CSA Aurul Brad – CS Inter Petrila 3 – 2 (1-0)
AS Victoria Călan – LPS Cetate Deva 0 – 3 (0-0)
CSM Dacia Orăştie – CSM Mihai Viteazul Vulcan 1 – 2 (1-2)
Gloria Oraşului Geoagiu a stat

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

16 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

16 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

16 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

16 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

17 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

17 ore ago