Categories: ActualitateFlash

Răpitorii lui Sergiu Stoica şi-au primit pedeapsa. Condamnaţi la închisoare şi buni de plată

Loredana Goangă

Răpitorii fiului liderului de sindicat „Speranţa” din Orăştie şi-au primit pedeapsa. Dacă Sergiu Dănciulescu şi Aurel Groza s-au ales de data aceasta cu închisoare cu executare, pentru Cornel Teioşanu, pedeapsa a rămas cu suspendare.

Mai puţini ani, dar cu executare
Dosarul celor trei hunedoreni, Sergiu Dănciulescu, Cornel Teioşanu – ambii din Orăştie – şi Aurel Groza, din comuna Beriu, acuzaţi că l-au răpit şi bătut pe Sergiu Stoica, fiul liderului de sindicat „Speranţa”, din Orăştie, s-a aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, încă din luna octombrie a anului trecut, după ce hotărârea primei instanţe a fost atacată în apel. După luni întregi de judecată, miercuri, 9 aprilie, magistraţii au pronunţat sentinţa.
Potrivit lui Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, instanţa a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăştie, partea civilă Sergiu Stoica, dar şi cei trei inculpaţi. Astfel, după judecarea cauzei, Aurel Groza şi Sergiu Dănciulescu au fost condamnaţi la şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe şi doi ani de închisoare pentru infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, însă prin contopirea acestora, cei doi au în final de executat pedeapsa cea mai grea de doi ani de închisoare. În ceea ce îl priveşte pe Cornel Teioşanu, acesta a primit un an de închisoare cu suspendare, condiţionată pe durata unui termen de încercare de trei ani, pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.
Totodată, instanţa îi obligă pe inculpaţi la plata în solidar a sumei de 106.000 de lei daune morale către Sergiu Stoica, dar şi alte câteva sute de lei reprezentând cheltuielile judiciare. Sentinţa este definitivă, ea nemaiputând fi atacată.

În continuare, nemulţumit
Tatăl tânărului răpit este în continuare nemulţumit de sentinţa instanţei, el susţinând că dacă se respecta legea, aşa cum ar fi trebuit, inculpaţii ar fi trebuit să primească între trei şi 10 ani de închisoare. „Pentru astfel de fapte, Codul Penal prevede o pedeapsă între trei şi 10 ani de închisoare. Eu regret ce s-a întâmplat acum aproape doi ani şi că s-a ajuns la aşa ceva, dar pedeapsa nu este pe măsura faptei. Am depus la dosar documente pentru trei cauze similare în care pedepsele primite au fost de nouă, 10 şi 11 ani. Nu este normal aşa ceva”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Constantin Stoica, liderul sindicatului „Speranţa” Orăştie.

L-au luat pe sus
În luna septembrie 2012, Sergiu Stoica a fost scos cu forţa dintr-un local din Orăştie de doi bărbaţi, care l-au bătut crunt, l-au băgat într-o maşină la volanul căreia se afla un alt individ şi au plecat către o vulcanizare auto, unde au schimbat autoturismul. Victima spune că după ce au ajuns la Grădiştea de Munte, a fost legat de un copac şi abandonat în pădure. Tatăl tânărului, Constantin Stoica, susţinea la acea dată că fiul său a reuşit să se elibereze singur şi că a mers ore bune până a ajuns la o casă de unde şi-a sunat părinţii să vină să îl ia, însă agresorii au infirmat acest
lucru. Din spusele celor trei, aceştia nu ar fi avut treabă cu tânărul, dacă Sergiu Stoica nu ar fi furat motorină din rezervorul unui camion care le aparţine. În plus, aceştia mai spun că nu l-au abandonat în pădure, ci acesta a sărit singur din maşină, în timp ce se aflau în zona respectivă.
Dacă pentru început, agresorii au fost arestaţi preventiv, ulterior au fost eliberaţi. Pe 10 septembrie 2013, Judecătoria Orăştie i-a condamnat pe Aurel Groza şi Sergiu Dănciulescu la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, iar al treilea, Cornel Teioşanu, a primit un an de închisoare cu suspendare.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

18 ore ago