Categories: Actualitate

I-au furat canapeaua din curte

Maximilian Gânju

Un locuitor din Petroşani a rămas fără canapeaua din sufrageria casei, după ce a scos-o în curte ca să-şi zugrăvească, iar hoţii i-au furat-o.

Furturile repetate din gospodării au revenit în forţă în cartierele din zona de nord a municipiului Petroşani, apropiate de cartierul supranumit Bosnia, unde-şi fac veacul mai mulţi „găinari”. Ultima lovitură a fost dată zilele trecute, când dintr-o gospodărie de pe strada Poienilor, hoţii au furat o canapea pe care proprietarul a scos-o din casă, pentru a-şi zugrăvi înainte de Paşti.
„Am scos mobila şi am lăsat-o acoperită cu folie, în curte, în caz că plouă să nu o strice. Canapeaua am dus-o mai în spate, în grădina casei. Dar uite că taman pe aia au pus mâna hoţii din Bosnia. Înainte cu câteva zile, au furat tot gardul din plasă de sârmă şi ţevile care-l susţineau. Aşa fac în fiecare an, primăvara vin la furat, până se fac ciupercile şi afinele. Apoi se mai liniştesc. Cam toţi din cartier au probleme cu ei, toţi au rămas fără gard”, spune păgubitul.
Locuitorii cartierului sunt disperaţi, pentru că hoţii zburdă prin gospodăriile lor şi şi-au luat şi câte trei câini pentru a-i ţine la distanţă. Totul este în zadar, aşa că ultima soluţie este să facă ei de pază. „Nu este normal ce se întâmplă, trebuie să dormim cu frica în sân, că intră peste noi”, spun locuitorii cartierului.

Mesagerul Hunedorean