Categories: Sport

Raluca Haidu, singura deveancă în finale

Ciprian Marinuţ

Dintre cele trei gimnaste de la „Cetate” Deva prezente în lotul României la Campionatele Mondiale de Gimnastică, numai Raluca Haidu (foto) a avut un randament bun. Ea a adus puncte importante echipei şi, în plus, s-a calificat în finala de la individual compus de pe locul 10.

Una din trei
Raluca Haidu a fost o componentă de bază a echipei tricolore în concursul de calificări   de la  Campionatul Mondial de la Rotterdam în care România a adunat 228,495 de puncte şi s-a clasat pe locul patru, în spatele Rusiei (234,521), Chinei (233,778) şi Statelor Unite ale Americii (233, 643). Haidu a strâns 56,199 puncte şi obţinut al doilea punctaj valoric din echipa noastră, cu care s-a şi calificat în finala de la individual compus. Cel mai mare punctaj dintre românce l-a obţinut Ana Porgras (57, 898), ea calificându-se în finala celor mai complete gimnaste de pe locul şase. Din păcate, celelalte două gimnaste de la CNS „Cetate” Deva nu au evoluat la Rotterdam. Amelia Racea s-a accidentat la spate, iar Cerasela Pătraşcu a fost rezervă. „Racea nu a putut să ne ajute. Are o întindere musculară la spate, este un disconfort şi nu rişti să laşi sportiva să se accidenteze mai grav. Mai bine se odihneşte, se recuperează, pentru că mai e şi la anul un Campionat Mondial”, a declarat antrenorul Octavian Belu.

România e în toate finalele
Finala pe echipe va avea loc mâine (ora 18:00, în direct pe Digi Sport Plus), iar finala de la individual compus, unde va concura şi deveanca Raluca Haidu, se va desfăşura vineri de la 20:30, în direct pe Digi Sport. În finalele pe aparate de sâmbătă şi duminică, vor fi prezente trei românce: Sandra Izbaşa la sol, Ana Porgras la paralele şi la bârnă, şi Diana Chelaru la sărituri şi la sol. Sâmbătă, de la ora 14:00, vor concura Diana Chelaru la sărituri şi Ana Porgras la paralele, iar duminică, de la ora 15:00, în arenă vor fi Sandra Izbaşa la sol şi Ana Porgras la bârnă. Ana Porgras s-a calificat cu prima notă în finala de la bârnă, 15,266, şi cu a şaptea la paralele (14,733), în timp ce Sandra Izbaşa are a treia notă la sol (14, 766). Diana Chelaru a prins ultimul loc în finala de la sărituri (14,016) şi pe al şaselea în finala de la sol (14,466). „Izbaşa a dovedit încă o dată că are o mentalitate de concurs excelentă. E genul de sportivă care domină competiţia şi care nu se lasă dominată”, a spus Mariana Bitang despre evoluţia campioanei olimpice de la Beijing.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

21 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

21 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

21 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

21 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

21 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

21 de ore ago