Categories: EvenimentFlash

Radare performante în curtea Poliţiei

Atenţie, vitezomani! Poliţia Rutieră Hunedoara va scoate pe şosele, începând cu ziua de astăzi, 10 autoturisme dotate cu aparate radar ultra-performante.

Tehnologie de ultimă generaţie

Începând cu data de 1 martie, la nivelul întregii ţări, vor fi puse la treabă 450 de maşini noi, prevăzute cu aparatură specială, pentru depistarea vitezei în trafic. Datorită tehnologiei de ultimă generaţie, acestea nu pot fi reperate în timp util de către aparatele din comerţ, astfel încât, şoferii care încalcă regimul de viteză vor fi sancţionaţi cu puncte-amendă. Radarele au o acţiune de aproximativ un kilometru şi pot fi folosite şi pe timp de noapte. Noul sistem video mobil, pentru monitorizarea traficului rutier, are ca scop asigurarea de elemente probatorii, pentru a stabili tipurile de nereguli din trafic, cum ar fi depăşirile neregulamentare, neacordările de prioritate pentru pietoni sau vehicule, dar şi viteza excesivă. Toate imaginile vor fi stocate pentru o perioadă lungă de timp, iar poliţia intenţionează să le folosească în instanţă, pentru a demonstra alte contravenţii.

Zece pentru judeţul Hunedoara

Din cele 450 de maşini performante, în curtea Poliţiei Rutiere Hunedoara, vor ajunge 10. „Judeţul Hunedoara este considerat unul cu trafic intens, mai ales, pentru că o mare porţiune din DN 7, care este foarte circulat, se află pe teritoriul nostru. Deocamdată, este vorba doar de 10 autoturisme, dotate ultra-performant dar, în viitor, e posibil să mai primim şi altele”, a declarat comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Hunedoara. (L. Botici)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Bravo incepe sa se mai faca si ordine in tara ,toti care incalca legea trebuie sa raspunda .Eu merg in permanenta cu viteza legala ce fac cind din spate alt sofer ma bliteaza sa ii fac loc iar eu nu am unde .cind trece pe linga mine face si semne obscene ?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

17 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

17 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

17 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

17 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

17 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

17 ore ago