Categories: Eveniment

Radarele noi, în acţiune

Poliţia Rutieră Hunedoara va scoate pe şosele, începând de astăzi (nu din 1 martie, cum au anunţat iniţial), 11 autoturisme dotate cu aparate radar ultra-performante.

Aparate deştepte

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Hunedoara şi autorităţile locale laudă noile maşini ajunse în curtea Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi speră ca achiziţia lor să reducă numărul incidentelor în trafic. „Dotarea este de ultimă generaţie. Sistemul se activează doar când pe ecran apar maşini cu viteza peste limita legală. Precizez că nu vom sta la pândă, pentru a face vânătoare de conducători auto, noi vrem doar să diminuăm pe cât posibil numărul persoanelor decedate în urma accidentelor datorate vitezei. Până acum aveam doar cinci radare, acum sunt 16 şi sunt convins că vom avea rezultate foarte bune. Cele vechi le vom direcţiona către comune, iar acestea noi vor fi folosite pe drumurile naţionale”, spune comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră.

450 la nivelul ţării

Începând cu data de 1 martie, la nivelul întregii ţări, au fost puse la treabă 450 de maşini noi, prevăzute cu aparatură specială, pentru depistarea vitezei în trafic. Datorită tehnologiei de ultimă generaţie, acestea nu pot fi reperate în timp util de către aparatele antiradar din comerţ, astfel încât, şoferii care încalcă regimul de viteză vor fi sancţionaţi cu puncte-amendă. Radarele au o acţiune de aproximativ un kilometru şi pot fi folosite şi pe timp de noapte. Noul sistem video mobil, pentru monitorizarea traficului rutier, are ca scop asigurarea de elemente probatorii, pentru a stabili tipurile de nereguli din trafic, cum ar fi depăşirile neregulamentare, neacordările de prioritate pentru pietoni sau vehicule, dar mai ales viteza excesivă. Toate imaginile vor fi stocate pentru o perioadă lungă de timp, iar poliţia intenţionează să le folosească în instanţă, pentru a demonstra alte contravenţii. (L. Botici)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • "acestea nu pot fi reperate în timp util de către aparatele antiradar din comerţ"......L. Botici nu face diferenta intre "aparat antiradar" si detectoarele radar.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

2 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

2 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

2 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

2 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

2 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

2 ore ago