Categories: Comunitate

Răchitova: restanţierii sunt rugaţi să-şi achite taxele şi impozitele

Magdalena Şerban

Mai toţi primarii hunedoreni se plâng că fără câteva măsuri birocratice (înştiinţări, somaţii, popriri), în unele cazuri, onorarea taxelor şi impozitelor locale se lasă aşteptată. La Răchitova nu se stă rău, dar e loc de mai bine.
„Avem încasat peste 75 la sută până în momentul de faţă. Ne bazăm pe persoanele fizice, cele juridice fiind puţine şi mici (de exemplu magazine de tip ABC). Ne fac probleme aceia care sunt plecaţi prin ţară sau în afara ei şi deţin proprietăţi în zona noastră, majoritatea moştenindu-le. Dăm greu de unii, iar altora le-am pierdut urma, aşa că aici e cuiul din talpă. Lumea e diferită, uită uşor când vine vorba de plăţi, iar în unele cazuri e neglijenţă sau poate chiar şi rea voinţă. Există şi oameni care din nefericire au rămas fără loc de muncă şi abia se descurcă, dar nu toţi trec prin aceeaşi situaţie. Într-un an, la bugetul local se adună circa 130.000 de lei. Mai înregistrăm venituri şi pe urma concesiunii de păşune, fiind contractate circa 250 de hectare. Tariful practicat este de 200 de lei de hectar. În proprietate mai deţinem şi pădure (2.400 de hectare de fond forestier), dată în pază şi administrare Ocolului Silvic Valea Haţegului. De aici ne revine lemnul de foc”, a afirmat Liviu Simedroni (foto), primarul comunei Răchitova.
Se pare că scutirea cu 10 procente la impozitele achitate până în ultima zi din martie, dar şi primirea subvenţiilor de la APIA sunt două imbolduri ce au determinat localnicii să-şi stingă datoriile la buget chiar în primul trimestru din an. „Le mulţumesc mult tuturor consătenilor care au dat dovadă de spirit civic şi de seriozitate, iar pe aceia care încă nu au reuşit să-şi plătească impozitele îi rog să treacă pe la sediul administrativ şi să le rezolve. Locuitorilor comunei, dar şi ai întregii ţări le urez la mulţi ani cu reuşite, să fim uniţi şi să ne gândim la ziua de mâine ce constituie soarta copiilor noştri. De 1 Decembrie, un gând bun pentru românii de pretutindeni“, a mai spus primarul.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago