Comunitate

Programul „Masă sănătoasă” deja rulează în școlile din Râu de Mori

Magdalena Șerban

Nu demult s-a semnat contractul prin care elevii și preșcolarii de la toate instituțiile de învățământ din comuna Râu de Mori beneficiază de o masă caldă, compusă din două feluri de mâncare, în fiecare zi de şcoală, pe tot parcursul acestui an calendaristic. Banii provin de la bugetul de stat, anunță edilul-șef Flaviu Dilertea.

Copii, părinți
„Acest proiect este finanțat din fondurile Ministerului Educației. Pre­școlarii și școlarii de la Școala Gim­nazială Râu de Mori și structurile afe­rente, mai exact 257 de copii, au asi­gu­rată câte o masă caldă gratuită, oferită zilnic, pe perioada cursurilor, constând în felul I și II. Furnizorul s-a stabilit în urma procedurii de achziție făcută în SEAP. Scopul demersului e unul de sus­ținere a celor mici, prin asi­gu­rarea unui raport nutrițional adec­vat și toto­dată de sprijinire a părinților acestora, care nu mai sunt nevoiți să le pună pa­chet, la școală. Îi știu mâncați și în con­diții optime de învățare, ceea ce face mult pentru consolidarea sen­ti­men­tu­lui de siguranță. Sunt convins că mulți copilași se bucură de această facilitate, iar pentru unii e chiar un co­lac de salvare”, a arătat Flaviu Dilertea (foto), pri­marul din Râu de Mori. Rea­min­tim că prin Programul Național „Masă să­nă­toasă”, peste 450.000 de elevi din peste 1.200 de instituții de învățământ de la nivel național vor beneficia, zilnic, pe perioada cursurilor, de un pachet ali­men­tar sau de o masă caldă. Prin aceas­tă inițiativă, vor primi suport ali­mentar adaptat, cu o valoare zilnică de 15 lei/beneficiar. Inițiativa este însoțită de Programul Național de Re­ducere a Abandonului Școlar (PNRAS), care vine în sprijinul a apro­ximativ 100.000 de copii, suplimentar. Prin acor­darea sub­vențiilor necesare pen­tru programele de alimentație în școli, statul poate ga­ran­ta că niciun elev nu este mar­gi­na­li­zat din cauza situației socio-eco­no­mi­ce. Astfel, se dimi­nu­ea­ză riscul de aban­don școlar și se în­cu­ra­jează di­versitatea și incluziunea în sistemul educațional.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Cum a devenit România un hub tehnologic în curs de dezvoltare în Europa?

România este uneori numită “the rising techhub of Europe” - anume hubul tehnologic în creștere…

o zi ago

Nepăsare sau gafă? Liberalii hunedoreni, fără omagiu pentru Eroii României

Ziua Eroilor este un moment de profundă reverență și recunoștință, când comunitățile din întreaga țară…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

2 zile ago

Bulina albă

Abiatar Bubău, elev în clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina La Liceul de Arte Pentru…

2 zile ago

Bulina neagră

Ioan R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

2 zile ago

„Un Lord a venit la primărie”. Lucian Rus: Am candidat pentru Deva și pentru deveni. Ei sunt câștigătorii acestor alegeri

Lucian Rus este revelația acestor alegeri locale din județul nostru. Puțini au crezut în proiectul…

2 zile ago