Categories: Actualitate

Procurorul şef Augustin Lazăr, martor în procesul Berbeceanu

Natalia Bumbac

Ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a avut un nou termen dosarul în care sunt judecaţi comisarul şef Traian Berbeceanu (foto) şi acuzatorii săi, Ioan Mureşan, fost şef al DIICOT Alba, fostul procuror Nicolaie Cean şi poliţistul Alin Muntean.
Potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei, şedinţa de ieri a fost dedicată audierii de martori. Printre persoanele citate pentru a da declaraţii în faţa magistraţilor se numără Claudiu Cucu şi Augustin Lazăr, procurorul şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Acesta din urmă este cunoscut datorită dosarelor grele pe care le-a coordonat privind anchetarea furturilor de obiecte de patrimoniu din siturile arheologice de la noi din judeţ. Printre acestea se numără dosarul supranumit „Brăţările dacice”, în care au fost condamnate prin sentinţă definitivă 10 persoane.
Calendarul audierilor de martori va continua în acest dosar, pentru 17 iunie fiind programată fosta şefă a DIICOT Alina Bica. Audierea acesteia în calitate de martor a fost cerută de comisarul şef Traian Berbeceanu, pentru că dosarul în care este judecat a fost instrumentat de DIICOT pe vremea când Bica era procuror şef al Parchetului.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Unul dintre cei mai mari nemernici, acest "aparator al legii". Mai tii minte, mai gunoiule, cand stateai gura casca, lipit de chioscul de loz in plic, la piata mare in Deva cu baietii care faceau schimb valutar, si te trimiteau sa le cumperi tigari din care fumai si tu? Cata frustrare ai putut sa aduni in tine, mai rahatule, ca dupa aceea, din cauza ca nu ai putut sa te lipesti si tu de ei, ai inceput sa le fabrici dosare? Iti amintesti ce dosar le-ai fabricat la Bolca si Halastoan(Tovu si Butelie)?
    Lumea nu te cunoaste "Catani" dar mai sunt oameni care stiu cate parale faci,violatorule......

  • Margan e principalul sifon. A fost dus la alba el si echpia lui de sifoane de catre cei de.la IPJ... ala carunt.. D.... si celalant
    Sef V... de acolo si atata spate si tupeu ... nu stiu daca a fost sau nu corect berbeceanu dar stiu ca cei care nu au sifonat sau au zis adevarul sunt pedepsitir se vede clar cine si ce... iar cei care lau infundat is protejati .. nu poti vb si baga un om cu familie si copii la puscarie... doar asa ca tia dat ce meritai cand.o cautai... asa ca domnilor politisti... o sa vina ziua cand se va afla adevarul ... mai multe nu se poate spune ca dupaia mai apare un dosar... cine stie pt ce... pt uitatura urata sau port ilegal de sosete murdare... margan . Ionut margan.baderca .balasa unguru. Pera matei . Orfanu. Brailean. Etc... au fost dusi... cine a sifonat o duce bine cine nu are probleme... nu fac parte din lumea intrerlopa...

  • Il cunosc pe acest om de 30 de ani. Iar pe tatal lui de 41. Am fost coleg cu tatal lui. Am61 de ani si vreau sa va spun ca amindoi sunt niste oameni rai, corupti, pilosi si au caractere infecte. Merita ceea ce au patit.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

3 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

3 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

3 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

3 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

3 ore ago