Categories: Actualitate

Fostul şef adjunct al Poliţiei Române, audiat în dosarul Berbeceanu

Natalia Bumbac

La termenul din această săptămână de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţe (ÎCCJ) din dosarul comisarului şef Traian Berbeceanu (foto) şi al acuzatorilor săi, Ioan Mureşan, fost procuror şef al DIICOT Alba, Nicolaie Cean, fost procuror şi al poliţistului Alin Muntean, a fost audiat chestorul Florentin Robescu, fost şef adjunct al Poliţiei Române.

Toţi ştiau de tensiunile existente
Se pare că martorul a confirmat în faţa magistraţilor că Berbeceanu i-a prezentat în 2013, şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, în prezent ministru de Interne, un raport în care semnala abuzuri şi nereguli la ST – Alba Iulia al DIICOT, precum şi neînţelegerile pe care le avea cu şeful acestei structuri, Ioan Mureşan. De asemenea, Florentin Robescu a relatat că în iunie 2013, cu ocazia întâlnirii şefilor structurilor de Crimă Organizată de la Iaşi, Berbeceanu a discutat despre aceste probleme cu Alina Bica, fosta şefă a DIICOT şi cu Petre Tobă. Fostul şef adjunct al Poliţiei Române a mai relatat că şi Codruţ Olaru, procurorul şef al DIICOT înainte de venirea Alinei Bica, ştia de problemele şi tensiunile dintre DIICOT Alba Iulia şi BCCO Alba Iulia, însă acesta nu a luat nici o măsură. Robescu a mai spus că, în 2012, Traian Berbeceanu i-a raportat faptul că Ioan Mureşan făcea presiuni asupra lui pentru a-l numi pe Alin Muntean şeful unui serviciu din cadrul BCCO Alba. Florentin Robescu a mai dat detalii despre alte întâlniri pe care le-a avut în trecut cu comisarul şef, spunând la final că „nu crede că Berbeceanu a făcut acele fapte de care este acuzat”.
Audierile din acest dosar vor continua şi săptămânile viitoare, pentru 17 februarie fiind programată pentru a da declaraţii în calitate de martor Alina Bica, fosta şefă a DIICOT.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Baaa. Cind il acuza un martor nu scrieti , dar cind ii vine ,,pila,, si-l vorbestw de bine repede redati tot. Se vede ca patroana ziarului e prietena cu aceasta jigodie numit Berbeceanu. Vou nu vedeti ce fata de infractor are?

  • Patronul de la MESAGERUL ESTE UN GUNOI… tine cu margan si nu da adevaratele articole rusine domnule… acoperiti alt gunoi… macar dati articolele cat de cat reale nu doar ce va convine… or va este frica de el… ori sunteti un gunoi sau amandoua… de ce nu dati articole in care se spune de ce anume se bat cei din oras si cine este de vina?????? Sa nu vada lumea adevarul… GUNOIULEEEEEEEEEEÈEEEEEEEEE SA MA PIS PE ZIARUL TAU DE *****…. SI O SA GRIJA SA SE AFLE ADEVARUL CHIAR DACA TU UL ASCUNZI SI O SA AI DOAR ANTI RECLAMA PESTE TOT

  • Jegosule nu te mai da victima . Esti o jigodie. A-i uitT cita mita a-i luat? Sa-ti fie rusine ca ma birfeai cu sifonu ala de Pera. Sper s-ajungeti cit mai repede in puscarie.

  • ..interlopii Devei????!!!..Bravoo Pera, Spuma, Bibanu,Simota,Vily Rupea,Bondaru,Rica si toti tiganii etichetati ca ,,interlopi,,. Mai ne-am tampit cu totii???!!!..interlopi sunt Muresan si Cian!!! si alti procurori care s-au murdarit cu aceste zoaie , scursuri si nimicuri de oameni!! Cine respecta legea??? Muresan si Cian sau Berbeceanu??? Noi zicem ca Berbeceanu! Interlopii zic, ca Cian cu Muresan! Hai sa facem un sondaj sa vedem parerea hunedorenilor care s-au saturat de mizeriile facute de ,,parfumatii si smecherii,, din Deva! O sa-i vedem agatati de politicieni la viitoarele campanii...ca in trecut!!!(a se vedea Mona Musca la brat cu Spuma si Bibanu ,in campania lui MOLOZ)!!!!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago