Categories: ActualitateFlash

Ziua sentinţei în procesul comisarului şef Traian Berbeceanu?

Natalia Bumbac

Astăzi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) ar putea da sentinţa în unul dintre cele mai complexe dosare aflate pe rolul instanţelor româneşti. Este vorba despre procesul în care sunt judecaţi comisarul şef Traian Berbeceanu (foto), fost şef al BCCO Alba, şi acuzatorii săi, fostul procuror şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, poliţistul Alin Muntean şi fostul procuror Nicolaie Cean.

Acuzaţii grave aduse persoanelor din sistem
Traian Berbeceanu a ajuns să aibă dublă calitate în dosar, de inculpat şi parte vătămată şi să fie judecat alături de acuzatorii săi, după ce ÎCCJ a dispus conexarea altor două cauze. Mai exact, primul dosar, instrumentat de procurorii DIICOT, în care Berbeceanu a fost trimis în judecată în baza acuzaţiilor aduse de Ioan Mureşan, Nicolaie Cean şi Alin Muntean, a fost conexat cu alt dosar, în care lucrurile stau exact invers. Mureşan, Cean şi Muntean au fost trimişi în judecată după ce au fost învinuiţi de Traian Berbeceanu că i-au fabricat un dosar cu probe false, dosarul fiind instrumentat de procurorii DNA. Magistraţii ÎCCJ au dispus unificarea celor două dosare, considerând că sunt strâns legate între ele, prin prisma persoanelor implicate, dar şi a felului în care au decurs evenimentele. Procesul a început la finele anului 2014, timp în care au fost audiaţi peste 100 de martori, printre care şefi de instituţii, poliţişti, procurori, ofiţeri de informaţii, avocaţi, oameni de afaceri, dar şi personaje din lumea interlopă.
În dosarul instrumentat de DIICOT, comisarul şef, Traian Berbeceanu, este acuzat de favorizarea unui grup infracţional organizat, avându-se în vedere gruparea interlopă de la noi din judeţ coordonată de Alin Simota şi locotenentul său Cristian Litera. În cauza de care s-au ocupat procurorii DNA, autorii primului dosar, respectiv Mureşan, Cean şi Muntean, sunt acuzaţi de represiune nedreaptă, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu. Sentinţa pe care o va da ÎCCJ ar trebui să facă lumină într-un caz ajuns celebru prin prisma persoanelor implicate şi a acuzaţiilor care li se aduc, cea mai gravă faptă rămânând aceea de a fabrica un dosar penal cu probe false.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • 5 ani de.pyscarie ia fiecare. Cu executare. La puscarie spagarilor. Sa va dau la m..e.

  • @Pera, iar te bagi in seama pe aici, praduitorule? Ai vazut ce ti-a facut Pricu ieri pe facebook, aia e valoarea ta.....

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

5 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

5 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

5 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

5 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

5 ore ago