Categories: Actualitate

Procurorii DIICOT au atacat cu apel sentinţa din dosarul Berbeceanu

Natalia Bumbac

Procurorii DIICOT au depus apel faţă de sentinţa dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul în care sunt judecaţi comisarul şef Traian Berbeceanu (foto) şi acuzatorii săi. Calea de atac urmează să fie judecată de un complet de cinci judecători de la aceeaşi instanţă.
Hotărârea dată de ÎCCJ a mai fost atacată cu apel de către acuzatorii lui Berbeceanu, respectiv fostul procuror şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, fostul procuror Nicolaie Cean, poliţistul Alin Muntean, dar şi de Gheorghe Rusu, un om de afaceri din judeţ.
Reamintim cititorilor că în 30 iunie a fost dată sentinţa în acest dosar prin care Traian Berbeceanu a fost achitat, iar acuzatorii săi au fost condamnaţi în total la 13 ani de puşcărie. Ioan Mureşan a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare pentru represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi fals intelectual, iar procurorul Nicolaie Cean şi poliţistul Alin Muntean au primit câte doi, respectiv patru ani de închisoare cu executare.
Traian Berbeceanu şi acuzatorii săi au ajuns să fie judecaţi în aceeaşi cauză după ce ÎCCJ a dispus conexarea altor două dosare, cel instrumentat de procurorii DIICOT în care inculpat este comisarul şef, şi cel instrumentat de procurorii DNA în care inculpaţi sunt acuzatorii săi. Prin urmare, în instanţă, acuzarea a fost reprezentată de doi procurori, unul de la DIICOT şi altul de la DNA. Sentinţa dată de ÎCCJ în acest dosar le-a dat dreptate procurorilor DNA şi a răsturnat acuzaţiile celor de la DIICOT, prin urmare apelul depus de aceştia era o acţiune previzibilă.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • lasati omul in pace d-lor procurori!Va lipseste cumva simtul dreptatii?

  • Probabil ca si acesti procurori DIICOT care il ataca din nou pe politistul Berbeceanu Traian sunt mana in mana cu banditii si nu le vine sa creada ca Bebeceanu T. a scapat .Nu uitati procurorilor ca ,cativa colegi de ai vostri sunt si vor fii la parnaie tocmai in acest dosar si caz T.Berbeceanu.Il asteptam pe D-l Traian Berbeceanu sa fie repus in functia lui de politist si de comisar sef la Deva si judet HD si de ce nu Alba?Avem nevoie de el , sa faca curatenie in Deva si in Judetul Hunedoara,si prim Ardeal.Dupa mine l- as pune Ministru de Interne.

  • Ce pupincurist esti tu bai ,,un politist anonim,,. Interlopi vor fi tot timpul, indiferent cine e la conducerea ipj hd sau crima organizata. Referitor la procurori ai dteptate. Cei de la Diicot Alba trebuie sa intre primii in inchisoare impreuna cu cei pe care ii protejeaza. P. S. Nu sunt interlop si nu tin cu nici unul. Daca ar fi dupa mine i-as impusca pe toti interlopii din Ro.

  • Fi tare Traiane,din nou vei fi pe postul tau din care te-au indepartat putregaiurile,pacat ca nu mai sunt altii ca tine in sistemul de la Deva,pe langa multi politisti cinstiti dar lasi sunt doar gunoie si ciurucuri ajunsi in sandale la Politie,cu program de 8 ore si pretentii mari,pile ale alesilor locali sau ai fostilor mahari de la IPJ Hunedoara,cu facultati de filozofie si te mai miri ce.Cinste tie ca inca mai rezisti dupa atatea necazuri.

  • Pai si Berbeceanu e la fel. La facultate a intrat cu pilele lui taicasu. In politie la fel. In functii de conducere a ajuns cu ajutorul pilelor, iar Achitarea a primit-o cadou de la Kovesi. Tot un putregai e si el. Si mai are si fata de infractor.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago