Categories: Actualitate

Un criminal se luptă din puşcărie ca să-şi vadă copilul

Maximilian Gânju

A ucis doi tineri cu cuţitul şi va sta după gratii 24 de ani, iar soţia lui a vrut să rupă orice legătură cu el. Nu îşi doreşte ca fiul lor să afle când va creşte mare că tatăl său are pe conştiinţă doi tineri nevinovaţi.
Tânărul de 26 de ani, din Vulcan, care a ucis cu un cuţit doi tineri în faţa unui club de manele, în urmă cu doi ani, se luptă în instanţă pentru a putea păstra legătura cu fiul său. Soţia lui a vrut ca minorul să nu mai aibă nici o legătură cu criminalul aflat după gratii, dar nici cu familia acestuia. A reuşit în primă instanţă să-l ia pe băiat la ea, însă bărbatul a făcut apel şi Tribunalul Hunedoara i-a permis să menţină legătura cu copilul său. Astfel, Cosmin Bărbuţi are dreptul să-i trimită băieţelului de trei ani fotografii, înregistrări audio-video, scrisori, cât şi să ia legătura telefonic cu el. La fel şi bunicul băiatului va avea dreptul să-l vadă pe micuţ. Cosmin Bărbuţi a primit 24 ani închisoare pentru omor calificat şi va trebui să plătească daune de sute de mii de lei urmaşilor celor doi tineri.
Individul (26 de ani) şi-a premeditat crimele, au stabilit anchetatorii în timpul urmăririi penale. A petrecut într-un club de manele din Vulcan şi a intrat într-o altercaţie cu un alt tânăr. Angajatul cu paza şi patronul localului l-au dat afară, aceştia căzând victime furiei individului. Bărbuţi s-a dus acasă şi s-a înarmat cu o rangă şi un cuţit iar apoi a revenit la local. N-a mai fost lăsat înăuntru şi l-a atacat pe patronul barului, dar şi pe omul de ordine. I-a lovit pe cei doi cu cuţitul, iar bodyguardul de 26 de ani a murit pe loc, după ce i-a fost secţionată artera femurală. Patronul barului de manele a fost lovit în zona abdomenului de criminal şi în ciuda eforturilor medicilor, a murit câteva zile mai târziu pe patul de spital. Criminalul a încercat să-şi justifice atacul furibund folosindu-se de argumentul că era în legitimă apărare.

Mesagerul Hunedorean