Procurorii DNA se opun eliberării din penitenciar a fostului ministru Monica Iacob-Ridzi

   

Monica Iacob-Ridzi a înregistrat o primă victorie în instanță. Cererea fostului ministru de eliberare condiționată a fost admisă astăzi de Judecătoria Gherla, decizia nefiind definitivă. Ea va putea părăsi penitenciarul în momentul în care va avea o decizie favorabilă definitivă din partea instanței. Cea dată astăzi a fost contestată de procurorii DNA. Contestația urmează să fie judecată de o instanță superioară.

      „Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petiţionara Iacob-Ridzi Monica-Maria şi, în consecinţă: 1. Dispune liberarea condiţionată pe data rămânerii definitive a sentinţei, a petiţionarei Iacob-Ridzi Monica-Maria, condamnată la pedeapsa de cinci ani închisoare prin sentinţa penală nr. 73/2014 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia penală. 2. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de trei zile de la comunicare”, se arată în decizia Judecătoriei Gherla.

      Monica Iacob Ridzi a ajuns în spatele gratiilor din data de 16 februarie 2015, atunci când a fost condamnată la cinci ani de închisoare în dosarul supranumit ”2 Mai”. Aceasta a lăsat acasă doi copii cu vârste de preșcolari, micuții rămânând în grija tatălui lor. (N. Bumbac)


Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.