Monica Iacob-Ridzi află dacă va fi sau nu eliberată condiţionat

Natalia Bumbac

Judecătoria Gherla va judeca astăzi cererea de eliberare din penitenciar a fostului ministru Monica Iacob-Ridzi (foto), înainte de data expirării integrale a pedepsei. Decizia pe care o va da judecătoria nu va fi definitivă, putând fi contestată la instanţa superioară.
Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv în 15 februarie 2015 la cinci ani de închisoare în dosarul supranumit „2 Mai” şi a petrecut în spatele gratiilor peste doi ani şi opt luni. Fostul ministru va beneficia şi de Legea recursului compensatoriu care prevede o reducere a pedepsei cu şase zile pentru fiecare 30 de zile state în penitenciar. Monica Iacob-Ridzi îşi ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul Gherla, secţia femei.
Pe de altă parte, fostul ministru a depus la Judecătoria Petroşani o contestaţie la executare, fiind vorba de o contestaţie la decizia favorabilă pe care autorităţile fiscale au primit-o în instanţă pentru executarea bunurilor lui Ridzi. Autorităţile fiscale au făcut acest demers pentru a recupera prejudiciul stabilit în dosarul „2 Mai”.

2 comentarii la „Monica Iacob-Ridzi află dacă va fi sau nu eliberată condiţionat”

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.