Monica Iacob-Ridzi revine în instanţă cu o nouă contestaţie

02-Monica-ridziNatalia Bumbac

Recent, la Judecătoria Gherla a fost înregistrat un dosar în care fostul ministru Monica Iacob-Ridzi (foto), aflată în executarea pedepsei de cinci ani de închisoare, contestă o hotărâre a judecătorului delegat.
Potrivit reprezentantului instanţei, hotărârea contestată de către fostul ministru poate avea legătură cu regimul de detenţie sau cu încălcarea anumitor drepturi etc. Primul termen la care Judecătoria Gherla va analiza contestaţia depusă de Monica Iacob-Ridzi a fost stabilit pentru 13 mai.
Fostul ministru îşi execută pedeapsa de închisoare la Secţia externă a Penitenciarului Gherla din Cluj, după ce primele şapte luni le-a petrecut la Spitalul Penitenciar Jilava. Monica Iacob-Ridzi a încercat să-şi recapete libertatea printr-o cerere în instanţă de întrerupere a executării pedepsei din motive de sănătate, dar şi o cerere de graţiere adresată Preşedintelui României, dar nu a reuşit. Ridzi a fost condamnată în 16 februarie 2015 la cinci ani de închisoare în dosarul cunoscut opiniei publice cu denumirea „2 Mai”, infracţiunile fiind săvârşite în perioada în care ocupa funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.