Categories: Eveniment

Procesul lui Mihalache Marian începe la anul

Livia Botici

La sfârşitul săptămânii trecute, fostul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Hunedoara, Mihalache Marian (foto), s-a declarat din nou nevinovat în faţa instanţei irlandeze.

Judecat peste opt luni

După ce la finele lunii aprilie, procurorii irlandezi i-au prezentat lui Mihalache Marian faptele pentru care acesta este pus sub acuzare, fostul vicepreşedinte al PDL Hunedoara a avut la dispoziţie o lună de zile pentru a se hotărî asupra modului în care va pleda: vinovat sau nevinovat. Astfel, la sfârşitul timpului de gândire, Mihalache Marian a continuat să susţină că nu el a ucis-o pe tânăra de 35 de ani, motiv pentru care, la începutul anului viitor, el va fi judecat de mai mulţi juraţi. „Potrivit legii irlandeze, datorită faptului că s-a declarat nevinovat, românul va fi judecat în prezenţa unui complet de juraţi, care va decide soarta sa. Procesul va începe pe data de 31 ianuarie 2011, dar, spre deosebire de legislaţia românească, cea irlandeză prevede ca un proces să se desfăşoare zilnic, până ce juraţii vor da verdictul, fără a exista posibilitatea unor amânări ale termenelor de judecată”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Dan Tudor, consulul României în Irlanda.

Reamintim că în data de 29 ianuarie anul acesta, Pricăjan Loredana, o tânără din satul Vaidei, care lucra ca asistentă la un spital din Dublin, a fost găsită înjunghiată, într-un apartament din campusul Institutului Irlandez de Management. Poliţiştii care au venit la locul tragediei l-au găsit alături de trupul neînsufleţit al femeii pe Mihalache Marian, care era grav rănit. Autorităţile irlandeze suspectează că a fost vorba de o crimă pasională, comisă de hunedorean, care apoi, a încercat să se sinucidă.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

9 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

9 ore ago