Sport

Primul succes amical a venit la zero grade!

Claudiu Sav

Alb-albaștrii au trecut cu bine şi al doilea test al iernii. Echipa noastră a învins cu 1-0 ACS Mediaş, unica reu­şită a meciului de la Simeria apar­ţi­nându-i lui Bradu, în prima repriză. Prestaţia celor două echipe a fost in­fluenţată, din plin, de terenul îngheţat şi de frigul pătrunzător.

Primii la poartă
Zero grade! Atât indicau termo­me­trele la ora primului fluier al jocului de la Simeria. Iar acest lucru s-a simţit şi în teren, unde ocaziile au apărut mai greu, pe măsură ce suprafaţa de joc s-a dez­gheţat treptat. Oaspeţii au încercat pri­mii poarta lui Lefter, dar goalkeeper-ul nostru a respins bine, din vinclu, o re­luare spectaculoasă a lui Rotar (18). Replica a venit peste zece minute, când corviniştii au avut două ocazii bune de a deschide scorul. Mai întâi, Bradu a trimis în forţă, în faţa porţii, dar niciun coleg nu a a ajuns balonul, pentru ca mai apoi, Ciupercean să scoată – ajutat şi de bară – o lovitură de cap bine pla­sată de Lupu, din 14 metri. În cele din ur­mă, insistenţele echipei noastre au dat roade, iar Bradu a înscris, simplu, cu ca­pul, din interiorul careului mic, după o cen­trare din dreapta a lui Iacob (38).

Un joc bun
La reluare, după cum se întâmplă în partidele-test din această perioadă, cei doi tehnicieni au schimbat liniile, şi tot oaspeţii au avut prima şansă de a marca, nou-intratul Szilard şutând în plasa la­terală, talonat de Pop (53). La cea­laltă poar­tă, Hergheligiu a tras în portar, din in­terioriul careului şi a fost „copiat”, câteva secvenţe mai târziu de Mitran (67). În fine, ultima oportunitate clară de a marca i-a aparţinut tot lui Hergheligiu, care a trimis, alături, din cen­­trul careului de 16 metri, zonă cen­trală (75). S-a încheiat 1-0 pentru alb-albaştri, care revin la Simeria pentru al treilea amical din această lună, vineri, de la ora 14:00, împotriva colegei de eşalon, CSC Dumbrăviţa.
„Ne-a păcălit puţin prognoza meteo, pentru că ne aşteptam să fie un pic mai multe grade în termometre, dar până la urmă a ieşit un joc bun, cu un ritm bun, pentru această perioadă. Îmbucurător e că băieţii sunt bine, nu s-au accidentat şi pe o astfel de suprafaţă, pentru că existau riscuri, fiind îngheţată suprafaţa de joc. Au fost ceva mai multe ocazii de poartă pentru noi şi, în acelaşi timp, am apreciat că am stat mai bine la fazele fixe, atât în atac, cât şi pe defensivă. Astăzi am vrut să îi văd pe unii şi pe alte posturi, pentru că în timpul cam­pio­na­tului se pot întâmpla multe, avem însă jucători care sunt polivalenţi, nu mă pot plânge de acest aspect”, a declarat antrenorul nostru, Florin Maxim.
Tehnicianul nostru s-a referit şi la starea medicală a lui Alexandru Neacşa, care nu a evoluat nici în acest joc şi, foar­te probabil, nu o va face nici în duelul de la finele săptămânii: „E refăcut, doar că şi după antrenamentul de ieri i s-a încărcat puţin tendonul şi am convenit că nu are rost să riscăm. Dar e bine, asta e important să fim toţi sănătoşi înaintea cantonamentului şi, fireşte, şi la în­toarcerea din Turcia”.
Şi în acest joc au primit minute juniorii Ianis Răducanu şi Alexandru Stupu, alături de la fel de tinerii Alexandru Predică şi Lucas Câmpan – cel care va rămâne în lotul corvinist: „Au nevoie de timp să se acomodeze cu ceea ce le cerem, dar sunt copii cu potenţial şi cred că, cu puţină răbdae, pot să apară în rândul echipei noastre. Avem exemple în acest sens, aşa că ei nu trebuie decât să se pregătească la fel de bine. Cât des­pre Lucas, el va rămâne alături de noi, e un copil bun, inteligent, care ştie ce îşi doreşte. E conştient că nu e postul pe care a jucat la juniori, până acum, dar se adaptează uşor-uşor, ţine la ce îi ce­rem. Are şi o tehnică bună, un fizic bun pentru vârsta sa, mi-a plăcut şi astăzi”, a mai completat Maxim.
Corvinul 1921 Hunedoara (prima repriză): Lefter – Iacob, A. Nicolae, Lică, S. Ion – Lupu, Bradu, Hrezdac, Pîrvulescu, Câmpan – Coman (cpt.)
Corvinul 1921 Hunedoara (a II-a repriză): Roman – Iacob (Răducanu) (Predică), Pop, Manolache, Velisar – Hergheligiu, Bradu (Hrezdac) (Stupu), Chindriș, S. Ion, Mitran – Coman (Lupu) (Câmpan).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

19 ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

19 ore ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

19 ore ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

19 ore ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

19 ore ago