Sport

Furtună în alb şi albastru! Corvinul răpune (şi) Gloria şi face un pas apăsat spre barajul final

Claudiu Sav

Echipa noastră rămâne greu de de­pă­şit în acest sezon. Corviniştii s-au im­pus în manşa-tur a barajului semi­fi­nal de promvoare, 2-1, pe terenul Gloriei Bistriţa, rămâne invincibilă, şi ia o opţiune importan­tă pentru cali­fi­ca­rea în „finala” pentru un loc în Liga a doua. Sâmbătă, de la ora 17:30, e ne­voie însă de un stadion plin, care să îi poarte spre încă o victorie!
Pe o ploaie torenţială! Aşa s-a disputat mare parte din jocul de la Bistriţa, disputat în faţa a aproximativ 5.000 de suporteri – dintre care peste 400 sosiţi de la Hunedoara.

„Furie” corvinistă!
Iar cei ce au ajuns pe bătrâna arenă „Jean Pădureanu” au avut ce vedea! În primele două minute au apărut şi pri­mele două ocazii mari de gol: Coman a fost blocat, la timp, de un fundaş advers, după exact 20 de secunde de la primul fluier (!), în vreme ce la poarta cealaltă, la faza imediat următoare, Lefter a avut două intervenţii bune, iar Carl Davordzie a trimis peste. Apoi, pentru următoarele 30 de minute a existat doar o echipă pe teren. Corvinul a arătat o veritabilă de­monstraţie de forţă în atac, unde a reuşit să şi marcheze de două ori.
Mai întâi, de la punctul cu var, prin Alexandru Curtean (aflat la prima reu­şită în tricoul alb-albastru), în minutul 20, după un penalti obţinut de Coman, în urma unei insistenţe în faţa lui Bodea. Au urmat alte două ocazii imense, iro­site de Pîrvulescu şi acelaşi Coman – care a trimis în bară, din postură „unu la unu” cu Bodea, pentru ca după aceea să vină şi golul doi. Chindriş a recuperat o minge în jumătatea adversă, Lupu şi Bradu au făcut un schimb rapid de pase, iar primul a trimis din 15 metri, imparabil, în colţul lung (28). Au urmat, apoi, alte două şanse mari de a marca pentru „cor­bii albaştri”, dar Bodea s-a interpus de fiecare dată şi pauza i-a prins pe bistriţeni în „corzi”.

Al doilea şut pe poartă al gazdelor, în minutul 75
În actul secund, echipa noastră a făcut, deliberat, un pas în spate, iar gaz­dele au trimis în teren forţe proaspete, prin introducerea lui Curtuiuş, Yameogo, Bogdan Vasile şi Savu şi au forţat reintrarea în joc. Doar că traseele obişnuite au fost blocate, excelent, de un „bloc” compact cu Chindriş-Bradu-Curtean-Neacşa-Pop aproape fără greşeală, astfel că roş-negrii au apelat doar la centrări din flancuri. Iar golul a venit târziu, în minutul 89, cu oarecare şan­­să, dintr-un penalti transformat de Manolache, după ce o minge fără adresă l-a lovit în braţ pe Pîrvulescu. Pe final, corviniştii au fost aproape de a tranşa manşa şi, foarte posibil, barajul, dar nici Mitran şi nici Coman n-au reuşit să îl învingă pe Bodea, astfel că s-a încheiat „doar” 2-1 pentru amfitrioni.
Returul se joacă sâmbătă, de la ora 17:30, pe arena „Michael Klein”, acolo unde bistriţenii trebuie întâmpinaţi cu un stadion plin, în alb-albastru. Pentru că povestea merge mai departe!
„Am avut prima repriză la discreţie, cred că nimeni nu poate pune la îndoială acest lucru, iar în partea a doua, alte două-trei ocazii bune de a închide jocul. Nu pot să fiu supărat pentru ocaziile irosite, pentru că am propus fotbal, am arătat bine, am arătat de ce suntem în stare, eu sunt foarte mulţumit! În faţa unei echipe care, din câte ştiu, a avut victorii pe linie acasă. Suntem, practic, primii care învingem aici, iar asta spune multe. Mă aştept la un stadion plin la Hunedoara! Băieţii muncesc, au rămas capacitaţi până acum, deşi au dominat seria, merită apreciaţi… e nevoie de fani să îi susţină până la final! Să fim alături, cu toţii, de ei pentru că simt acest lucru şi îi ajută enorm!”, a spus, la finalul me­ciului, antrenorul Corvinului, Florin Maxim.
Gloria Bistriţa 2018 (antrenor Adrian Falub): Bodea – Rus, Gugu (30, Luca), Fridrich – Georgescu (65, Curtuiuş), Manolache, Abdul (65, B. Vasile), Ţica – Davordzie, Gondiu (57, Savu), Stoica (cpt.) (65, Yameogo)
Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob (52, Garutti), Elton (84, Mitran), Neacşa – Lupu, Curtean (84, Mar), Chindriş (cpt.), Bradu, Pîrvulescu – Coman

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

9 ore ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

9 ore ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

9 ore ago

Protest AUR la Deva

Câteva sute de membri şi sim­pa­tizanţi ai Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), filiala ju­de­ţeană…

9 ore ago

Vața de Jos: Investiții cât pentru 10 comune, la un loc

Magdalena Șerban Cu proiecte care însumate depă­șesc 27 de milioane de euro, bani câștigați prin…

9 ore ago