Sport

Nici o emoţie în Vale! Corvinul, în play-off-ul Cupei României!

Claudiu Sav

Corvinul Hunedoara a acces în play-off-ul Cupei României după 4-1 (2-0), pe terenul celor de la CSM Jiul Petroșani. „Corbii albaştri” au do­mi­nat autoritar jocul din Valea Jiului având alte ocazii importante de a marca, tri­miţând mingea în bară în patru rânduri!

Două șanse de a înscrie
Duelul de pe arena „Petre Libardi” a început, practic, de la 1-0! După ce au avut o primă ocazie de gol în primele 20 de secune, băieţii lui Florin Maxim au „mişcat” tabela în minutul trei, prin Lupu, care l-a învins pe Popescu, cu o „scăriţă” din doar câţiva metri. Replica gazdelor a ve­nit de la Lovas, al cărui şut din in­te­riorul careului a fost respins în corner de Lefter, iar de aici încolo s-a jucat, în mare, doar la poarta Jiului. Neacşa a lovit bara cu un şut în cros (14), apoi Popescu s-a întins şi-a scos din faţa lui Bradu şi Lupu, pentru ca după aceea să nu mai aibă ce să facă la şutul-centrare al lui Iacob (19), 0-2. Neacşa a mai avut alte două şanse de a înscrie, fiind „copiat” şi de Mitran, în două din cele trei ipostaze, tânărul Popescu fiind providenţial!

Trei bare şi… trei goluri!
În actul secund, deşi a mutat ofensiv cu Dănăilă şi Gaşpar, Jiul n-a fost „tăioasă” decât pe contre, prin activii Ferhaoui şi June, însă ocaziile mari de gol tot la poartă alb-negrilor au apărut. Mitran a şutat în Popescu din câţiva metri după două pase cu călcâiul (!) ale lui Hergheligiu şi Neacşa (54), Lică a reluat, cu capul, în bară, după un corner (56), iar Velisar a avut şansa unui gol de kinogramă, dar şutul său trimis, din drob, cu exteriorul, de la 16 metri, a izbit „trans­versala” (59)! „Joaca de-a ocaziile” a continuat, Bradu şi Lupu având alte două oportunităţi bune, pentru ca golul să cadă, de data aceasta, în poarta lui Lefter: Chindriş i-a făcut „cadou” o minge lui June, iar acesta a pătruns în careu şi a tras pe sub goakeeper-ul cor­vinist, pentru 1-2 (71). A fost doar un simplu „foc de paie”, pentru că Pîrvulescu – intrat în actul secund – a făcut 3-1 cu un şut plasat în colţul lung, în vreme ce Bradu a „închis” meciul cu o reuşită su­perbă: şut violent în vinclu, de la 14 metri (89).

Sâmbătă, duel cu Miercurea Ciuc, la Hunedoara
1-4 şi Corvinul face pasul spre play-off-ul Cupei României, unde se va regăsi ală­turi de alte 31 de formaţii: 23 calificate din Turul 3 și opt formații care joacă acum în prima ligă, adică Politehnica Iaşi, SC Oțelul Galați, Dinamo (nou-pro­mo­vate), UTA Arad, FC Hermannstadt, FC Botoşani, Universitatea Cluj și FC Voluntari (echipe situate pe locurile 3-7 în ediția trecută a play-out-ul primei ligi). „Am început foarte bine jocul, am marcat repede de două ori, s-a jucat puţin pe contre, dar tot noi am avut ocaziile mai mari. Mai puteam marca până la pauză, dar şi după şi m-a ne­mulţumit puţin golul primit, pentru că nu aveam voie să ne relaxăm, din mai multe motive. Unul, pentru că obiectivul este să ajungem în grupe, al doilea pentru că avem un meci greu sâmbătă acasă şi nu trebuie să ne complicăm singuri viaţa. Pe de altă parte, băieţii au avut dispoziţie de joc, ne-am creat multe ocazii… m-aş mai fi bucurat, pe de o parte, dacă reu­şeau şi cei tineri să marcheze, Mitran şi Sebastian Ion au avut şansa să o facă, dacă nu au făcut-o meciul acesta, să o facă pe viitor”, a spus antrenorul hune­dorenilor, Florin Maxim.
Sâmbătă, alb-albaştrii revin pe teren, pentru confruntarea cu FK Csikszereda, din etapa a treia a Ligii a doua. Partida are fluierul de start la ora 12:00, iar ofi­cialii hunedoreni aşteaptă, din nou, un stadion aproape plin.
Corvinul 1921 Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Iacob, Lică (60, Pop), Manolache, Velisar (72, A. Nicolae) – Mitran (60, S. Ion), Chindriş (cpt.), Bradu, Neacşa (60, Pîrvulescu), Hergheligiu (60, Coman) – Lupu.
CSM Jiul Petroşani (antrenor Flavius Boroncoi): Popescu – Ciubotariu (46, Dănăilă), Stancu, Paliu, Filip (46, Gaşpar) – Ferhaoui (89, Iftimie), Jurcuţ, Pencea, June (76, Marincat), Lovas – Velici (76, Iorgulescu).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc iar zvonerii că un personaj de la noi are ceva probleme cu o consilieră…

19 ore ago

Bulina albă

Ancuța Suciu, managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a depla­sat personal la sediul Unifarm…

19 ore ago

Bulina neagră

Camil T., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic de…

19 ore ago

Controversata lege care amnistiază evaziunea sub un milion de euro, promulgată de Klaus Iohannis ­

Președintele Klaus Iohannis a pro­mulgat legea inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă prin care…

19 ore ago

Așa, să tot înveți! Școală cu dotări moderne în comuna Gurasada

Magdalena Șerban Pentru modernizarea sistemului școlar în România, prin Planul Na­țio­nal de Redresare și Reziliență…

19 ore ago