Categories: Sport

Primul concurs, primele pretenţii la medalii

Tenismenii Raluca Ciufrilă, Maria Orban, Giulia Naicu, Valentin Vanţă şi Bogdan Bristan, de la SCM Deva, atacă medaliile puse în joc la Campionatul Naţional Individual de Iarnă. Competiţia a început ieri la Centrul Naţional Bucureşti, fiind primul concurs oficial al anului la categoria sub 16 ani.

Ciufrilă trage la aur, Vanţă şi Orban, la podium

Cu excepţia Giuliei Naicu, care a jucat şi a câştigat ieri în turul preliminar, ceilalţi patru sportivi ai SCM Deva au fost calificaţi direct pe tabloul principal, graţie locurilor bune din ierarhia naţională. Tragerea la sorţi, desfăşurată aseară, a fost şi cu bune, dar şi cu rele pentru deveni. Cei mai slabi cotaţi, Giulia Naicu şi Bogdan Bristan, vor întâlni adversari puternici de pe lista favoriţilor. Naicu va juca în compania favoritei numărul cinci, Oana Gavrilă (Craiova), iar Bogdan Bristan îl va întâlni pe favoritul trei, Gabriel Niculescu (Olimpia Bucureşti). În schimb, Maria Orban, Raluca Ciufrilă şi Valentin Vanţă, care este favoritul numărul unu al turneului masculin, vor da piept cu adversari mai accesibili.  Raluca Ciufrilă o va întâlni pe Brânduşa Grasu (Piatra Neamţ), Maria Orban se va înfrunta cu Mădălina Grigoiu (Amicii Tg. Jiu), iar Valentin Vanţă îl va avea ca oponent pe Robert Popescu (Olimpia Craiova).
Lunella Maier, antrenoare la SCM Deva, crede că tenismenii clubului devean au şanse mari la medalii. „Raluca Ciufrilă ar trebui să atace şi să câştige titlul naţional, pentru că este ultimul său an la această categorie de vârstă, iar ea joacă deja cu succes la nivelul superior, de 18 ani. Maria Orban este şi ea în cărţi la semifinale, iar Vali Vanţă ar trebui să demonstreze că nu întâmplător este favoritul numărul unu al competiţiei“, a spus Lunella Maier. Concursul se va încheia luni, 21 ianuarie. (C. Marinuţ)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago