Categories: Sport

Trei deveni în „careul de aºi” naþional

Ciprian Marinuţ

Maria Orban (foto dreapta), Giulia Naicu (foto mijloc) şi Bogdan Bristan (foto stânga), de la SCM Deva, s-au calificat, ieri, în semifinalele Circuitului Naţional de Tenis, al doilea turneu ca importanţă al României, la categoria sub 16 ani. Bogdan Bristan a câştigat, tot ieri, finala probei de dublu în cadrul aceleiaşi competiţii.

Sută la sută pe podium

Toţi cei trei reprezentanţi ai grupării SCM Deva au „urcat” în fazele superioare ale puternicei competiţii „Circuitul Naţional al FRT”, care se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti. La simplu, Maria Orban, Giulia Naicu şi Bogdan Bristan au ajuns până în semifinale şi se vor duela, azi, pentru un loc în ultimul act al turneului. Maria Orban, cotată drept favorita patru a turnului, a trecut în turul I de Alexandra Neamţu, de la Forum Sport Bucureşti, cu 6-1, 6-4. În sferturile de finală, Maria a dispus de Iulia Săvescu de la CSS Roşiorii de Vede, care a abandonat în setul doi, după ce pierduse cu 6-1 în primul set. Giulia Naicu s-a distrat, scor 6-2, 6-1, în turul inaugural cu Iustina Machita de la CS „Mircea Eliade” Bucureşti. În continuare, Naicu a reuşit marea surpriză a turneului, întrucât a scos-o din cursă pe favorita numărul 1, Mădălina Grigoriu (TC Amicii Tg. Jiu), cu scorul de 7-6, 7-6. Bogdan Bristan a trecut destul de lejer de primele două tururi. Tenismenul din Orăştie, cotat ca şi favorit numărul patru al turneului, a dispus cu 6-1, 6-2 de Andrei Vitiuc de la Steaua şi cu 6-2, 6-3, de Radu Lupu de la ICMRS Galaţi. „Este un turneu foarte puternic, al doilea ca valoare la nivel naţional, la care au fost admişi doar jucători foarte bine cotaţi. Maria şi-a onorat statutul de favorită. Giulia a reuşit o mare surpriză prin eliminarea primei favorite. Bogdan este şi el în creştere şi sper să continue la fel. De altfel, sper ca toţi să se califice în finală”, a spus antrenoarea Lunella Maier.
În penultimul act, Bogdan Bristan îl va întâlni, azi, pe fostul său coleg, deveanul Dragoş Mădăraş, legitimat acum la Olimpia Bucureşti, favoritul numărul unu al turneului.

Bristan, campion la dublu

Cei trei tenismeni de la SCM Deva au avut un parcurs bun şi în competiţia de dublu. Cea mai bună performanţă a reuşit-o Bogdan Bristan, care împreună cu Radu Lupu, de la ICMRS Galaţi, a câştigat finala turneului. Bristan şi Lupu au dispus în ultimul act de Călin Vlad (TC 2000 Bucureşti) şi Radu Popa (ICMRS Galaţi) cu scorul de 6-4, 6-3. „Au fost conduşi în ambele seturi, cu 3-1 şi 2-1, însă apoi, au scăpat de emoţii şi au întors scorul. Bogdan a scăpat de problemele medicale, iar acum, poate să joace pe măsura eforturilor şi seriozităţii de la antrenamente”, a spus Dacian Bristan, tatăl tenismenului. La feminin, Maria Orban şi Giulia Naicu au făcut pereche la dublu şi au ajuns până în semifinale, însă au fost eliminate de cuplul Raluca Belehuz-Alexandra Neamţu, după un meci maraton, încheiat cu scorul de 6-3, 5-7, 13-11. Vom reveni cu rezultatele din semifinalele de azi.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

4 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

4 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

4 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

4 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

4 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

4 ore ago