Categories: Sport

Cinci „aşi“ deveni, în Austria

Ciprian Marinuţ

Tenismenii Maria Orban, Giulia Naicu, Mandy Sapta, Erica Rata şi Bogdan Bristan, de la SCM Deva, care au avut rezultate bune în competiţiile din 2011 şi 2012, beneficiază de un stagiu de pregătire, de două săptămâni, în Austria, unde „grosul“ cheltuielilor este suportat de Federaţia Română de Tenis.

Performanţe răsplătite cu cantonament
Cei cinci sportivi de la SCM Deva au fost selecţionaţi de Federaţia Română de Tenis (FRT), pentru a participa la un cantonament al celor mai buni tenismeni juniori ai ţării. Pe lângă cei cinci „aşi“ din Austria, de la clubul devean, a mai fost invitată şi lidera echipei, Raluca Ciufrilă, însă, ea a preferat să participe la o competiţie internaţională ITF în Bulgaria. Selecţionarea sportivilor s-a făcut pe baza clasamentelor naţionale şi a rezultatelor obţinute la turneele din anii 2011 şi 2012. „Cei cinci tenismeni de la SCM Deva, care participă la cantonamentul din Austria, plătit de Federaţie, au fost acceptaţi, deoarece au obţinut medalii la competiţiile naţionale ale categoriei 14 ani. Din păcate, Raluca Ciufrilă a ales să se pregătească în această perioadă prin participarea la o competiţie ITF din Bulgaria“, a precizat Lunella Maier, antrenoare la SCM Deva şi antrenor federal.
Sportivii de la SCM Deva efectuează câte trei antrenamente pe zi, două axate pe jocul de tenis şi unul pe pregătirea fizică. „La antrenamentele de tenis, se pune accentul pe jocul în echipă şi pe jocul de dublu. În plus, se face şi pregătire teoretică, cu tematici din regulamentul jocului de tenis. De asemenea, avem în program excursii şi diverse alte activităţi de socializare“, a precizat antrenoarea Lunella Maier.

Federaţia investeşte în viitor
Cantonamentul din Austria face parte dintr-un program al FRT de sprijinire a tinerilor talentaţi, din toate regiunile ţării, şi s-a derulat pe parcursul a cinci serii, de câte 27 de sportivi. Tenismenii selecţionaţi au achitat doar câte 100 de euro pentru un stagiu de pregătire de două săptămâni, restul cheltuielilor fiind suportate de FRT. „Este un program special de pregătire în vacanţă, într-un cadru organizat pentru sportivi de perspectivă, din toate regiunile ţării, cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani. Antrenamentele se desfăşoară în localitatea Mallnitz din Austria, situată la 1.200 metri altitudine, care are o bază sportivă şi condiţii de recuperare şi agrement foarte bune“, se arată într-un comunicat al FRT. Tenismenii de la SCM Deva au început stagiul de pregătire din Austria în 10 august şi vor continua antrenamentul acolo, până în 26 august.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Face ce face "insotitoarea"Lunela si a mai pus-o de o excursie pe banii bogate-i federatii de specialitate.Daca nu platesc parintii plateste federatia.Bravo,imitatie de ziarist,pentru aceasta informatie !!!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

7 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

7 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

7 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

7 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

7 ore ago