Primarul din Hunedoara nu-i mai tolerează pe cei care deţin clădiri abandonate

Adriana Năstase

Primăria municipiului Hunedoara ia taurul de coarne şi începe să-i notifice pe cei care deţin clădiri abandonate în municipiu.
Astfel, în această lună, Poliţia Locală Hu­ne­doara a început procedurile de notificare a proprietarilor clădirilor abandonate de pe raza municipiului. Proprietarii acestora sunt în­ştiinţaţi asupra obligaţiilor legale pe care le au în ceea ce priveşte întreţinerea imo­bi­lelor deţinute şi au termen de conformare 30 de zile de la data primirii notificării.
După expirarea acestui termen, pro­prie­tarii de clădiri abandonate care nu iau măsurile legale necesare, sunt pasibili de amendă: între 3.000 şi 6.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv între 25.000 şi 50.000 de lei pentru persoanele juridice.
Dacă nici în urma aplicării amenzilor, pro­prietarii clădirilor abandonate nu iau mă­surile prevăzute de legislaţia din domeniul protecţiei mediului şi urbanismului, Primăria municipiului Hunedoara va demara pro­ce­durile legale pentru majorarea impozitului pentru respectivele clădiri cu 500 la sută, valoare majorată care se va aplica începând de anul viitor.
„Avem aproximativ 60 de clădiri în oraş care sunt într-o stare deplorabilă şi ai căror proprietari nu au părut a fi, până acum, deloc receptivi la apelurile noastre repetate de a remedia situaţia acestora. S-au trimis notificări pentru jumătate dintre aceste clădiri, iar pentru cealaltă jumătate se va pro­ceda la fel în zilele următoare. Mesajul este scurt şi cuprinzător: cine nu se con­for­mează, primeşte amendă. Dacă nu se con­formează nici după amendă, i se majorează impozitul cu 500 la sută. Nu mai putem to­lera astfel de situaţii în oraş, clădiri care stau să cadă ori sunt adevărate focare de in­fecţie. Din păcate, posibilităţile legale pe care Primăria le are la dispoziţie sunt destul de limitate, dar asta nu înseamnă că ne dăm bătuţi”, spune Dan Bobouţanu (foto), primarul municipiului Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

5 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

5 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

5 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

5 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

5 ore ago