Categories: Sport

Municipiul Iaşi va găzdui Campionatul European Feminin de şah

În perioada 8-21 august, la Palatul Culturii din Iaşi se va desfăşura Campionatul Euro­pean Feminin de Şah, prima competiţie ma­joră de şah de pe continent de la izbucnirea pandemiei. Anunţul a fost făcut de către primarul Mihai Chirica, Primăria şi Consiliul Local Iaşi fiind parteneri în organizarea eve­nimentului.
„Împreună cu Sorin Iacoban, preşedintele Fe­deraţiei Române de Şah, cu Vlad Ungu­reanu şi Vladimir Danilov, am muncit să adu­cem la Iaşi acest Campionat European de Şah, iar faptul că reuşim să organizăm acest eveniment este extraordinar. Este un prim eveniment foarte important de după pan­de­mie, sper să putem continua şi cu turneul de tenis Concord Iaşi Open”, a declarat primarul Mihai Chirica.
„Vor participa cele mai bune jucătoare din România, din Europa şi alte câteva invitate de nivel mondial. Palatul Culturii din Iaşi va fi gaz­da acestui eveniment major ce va fi transmis Live pe internet şi va fi urmărit de milioane de persoane”, a declarat pentru ProSport prof. Vlad Ungureanu, directorul Academiei de Şah Cotnari.
Acesta a explicat că participantele la Euro­pene vor avea parte de numeroase surprize din partea organizatorilor: „În jurul acestui Cam­pionat European ne dorim şi alte ac­ti­vi­tăţi – concursuri pentru copii, pentru antre­nori, profesori, ne dorim şi activităţi de re­cre­e­re pentru participanţi, dar şi vizite la o­biec­tivele turistice din judeţ. Ne bucurăm şi ne onorează această prezenţă a elitei şahului fe­minin la Iaşi şi ne obligă să facem totul la superlativ, astfel încât Iaşiul şi România să fie din nou în frunte!”. (N. Gavrea)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

12 ore ago