Categories: Sport

Nici un şahist hunedorean în semifinalele CN

Ciprian Marinuţ

Cluburile de şah din judeţul Hunedoara nu au reprezentanţi în faza semifinalelor Campionatului Naţional de şah, pentru seniori, masculin şi feminin, deşi Federaţia Română de şah a anunţat că s-a înregistrat un record de participare.
Mobilizare maximă, după 27 de ani
„În cele şase semifinale s-au înscris în total 351 de şahişti. Sunt reprezentate 88 de cluburi din întreaga ţară. Se remarcă prezenţa a doi maeştri internaţionali, 19 maeştri FIDE, nouă maeştri. Mai sunt 10 jucători cu ELO peste 2.300, 27 peste 2.200, 42 peste 2.100, 68 peste 2000. Federaţia Română de Şah a introdus faza semifinalelor începând cu ediţia 2016 a Campionatelor Naţionale de seniori, masculin şi feminin. O astfel de mobilizare nu a mai avut loc în ultimii 27 de ani, se arată pe site-ul oficial al F.R. Şah. Au fost alese şase oraşe pentru găzduirea semifinalelor: Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi şi Timişoara. Pentru finala Campionatelor Naţionale de seniori se vor califica primii cinci jucători din fiecare semifinală, plus primele 10 performanţe după ratingul ELO. Fondul total de premiere la finalele masculine şi feminine este de 30.000 lei. Premiul întâi la masculin valorează 4.000 lei, iar la feminin, 2.000 lei.
Sărăcie şi speranţe de viitor
Din păcate, cluburile de şah din judeţ nu vor fi reprezentate în semifinale, pentru că mulţi dintre şahiştii valoroşi au ales să se transfere la echipe mai potente financiar. „Clubul de şah Deva nu mai are resursele financiare de altădată, astfel că au plecat mulţi jucători, pentru că au avut oferte mai bune. În aceste condiţii, la noi se mizează deocamdată doar pe promovarea copiilor şi juniorilor”, a afirmat Corneliu Hotăran, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

20 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

20 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

20 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

20 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

20 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

20 de ore ago