Din cauza sărăciei, Ştiinţa bate pasul pe loc în Divizia Naţională

Ciprian Marinuţ11 x 2 bucovina stiinta 1

Fără sprijin din partea autorităţilor locale sau judeţene, oficialii echipei de rugby Ştiinţa Petroşani au hotărât să informeze Federaţia Română de Rugby că gruparea va juca tot în Divizia Naţională, deşi avea dreptul să promoveze în Superligă. Anunţul va fi făcut vineri, 19 februarie, când va expira termenul limită fixat de FRR.
Performanţă fără promovare
„Din păcate, nici cei de la Primăria Petroşani, nici cei de la Consiliul Judeţean Hunedoara nu au dat vreun semn cum că ne-ar putea sprijini să evoluăm în Superligă. Fără sprijin de la autorităţi, costurile sunt prea mari pentru noi, aşa că vom juca tot în Divizia Naţională”, a declarat managerul Emil Drumea.
Ştiinţa Petroşani a reuşit o performanţă notabilă, câştigând anul trecut Divizia Naţională de Seniori.  Ştiinţa a avut în faza finală a campionatului un parcurs fulminant, terminând pe prima poziţie cu o linie de clasament care a cuprins trei victorii şi o singură înfrângere.  „În momentul de faţă nu ne permitem să mergem în Superligă, acesta e adevărul. Avem nevoie de minimum 30.000 de euro pentru participare şi nu avem aceşti bani. Singura echipă din Divizie care îşi poate permite să meargă în Superligă e Iaşiul, care are o susţinere financiară puternică de la Consiliul Judeţean. Pe noi ne ajută Ministerul Educaţiei, ca şi până acum, dar sunt anumite cheltuieli pe care nu are dreptul să le facă, aşa că trebuie să avem minimum două surse de finanţare diferite. Am încercat pe la diverşi oameni de afaceri din Valea Jiului, ca şi la autorităţile locale şi judeţene, dar în zadar”, a mai  spus managerul clubului din Petroşani.
Începând de anul viitor, sistemul competiţional în rugby-ul din România se va modifica. Dacă până acum, turul de campionat se juca primăvara şi returul toamna, întrecerile desfăşurându-se pe parcursul unui singur an calendaristic, în 2016, campionatul va începe abia în septembrie, când se va juca turul, urmând ca returul să aibă loc abia în primăvara lui 2017.
Lotul Ştiinţei a rămas în mare acelaşi care a încheiat victorios campionatul trecut, doar câţiva dintre componenţii echipei au plecat să dea probe la Iaşi, formaţie care pare decisă să îşi încerce norocul în primul eşalon, începând din toamna aceasta. Ceea ce contează pentru Ştiinţa este că majoritatea rugbiştilor din lot au semnat contractele cu echipa, iar printre aceştia se numără şi Remus Zaharescu, declarat cel mai bun jucător din Divizia Naţională de Seniori în campionatul trecut.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.