Primarul din Dobra vrea gaz metan în comună

Magdalena Şerban

Una dintre marile dorinţe ale administraţiei publice din comuna Dobra este ca oamenii de aici să beneficieze de gaz metan, fiind considerat nu doar o utilitate modernă, cât mai ales una practică. S-au făcut deja primele demersuri, investiţia aflându-se în stadiu de întocmire a studiului de fezabilitate.

„În urma cererii pe care am transmis-o către Transgaz SA, pentru acordarea accesului la sistemul naţional de transport al gazelor naturale, prin înfiinţarea unei reţele de distribuţie şi racorduri, răspunsul primit a fost unul afirmativ, comunicându-ni-se avizul de principiu. Alimentarea cu gaz s-ar putea face prin racordarea unui modul amplasat la limita administrativ-teritorială a localităţii Stânceşti-Ohaba, prin intermediul unei conducte de racord de înaltă presiune, în lungime de circa 13,7 kilometri. Racordarea ar urma să se realizeze în conducta de înaltă presiune Simeria-Mintia. Vizăm toate satele aparţinătoare, astfel încât să facem acest pas pentru toată lumea odată. Deoarece este un an în care pandemia pricinuită de COVID-19 a pus frână în multe domenii, am decis, în contextul dat, ca o parte din banii alocaţi pentru Zilele Comunei să fie folosită pentru achiziţionarea celor necesare în lupta împotriva răspândirii virusului (mănuşi, măşti şi dezinfectant pentru angajaţi, plus tot ceea ce implică acţiunile de dezinfecţie efectuate pe domeniul public şi în punctele de circulaţie), iar cealaltă parte să fie direcţionată către proiectul pentru gaz, mai exact studiul de fezabilitate. Evenimentul nostru de suflet avea loc anual, de Rusalii. Dar acum nu ni se arată o astfel de bucurie. În primul rând, există alte priorităţi administrative, iar mai apoi, nici nu e voie să adunăm lume laolaltă, prevederea fiind impusă tot ca măsură de precauţie şi prevenţie”, a declarat Ovidiu Pădurean (foto), primarul comunei Dobra.
Acesta a mai spus că după finalizarea studiului de fezabilitate, se va identifica o sursă validă de finanţare, care poate să fie din fonduri europene sau prin noul Program Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Localnicii se încălzesc şi beneficiază de apă caldă folosindu-se de lemne sau curent electric cu precădere, însă criza lemnului de foc şi costurile pe care le generează ar însemna o problemă ce se va acutiza în viitor.
„Cu ocazia asta, mai scapă pădurile. Pentru populaţie, întregul demers este unul greoi, deoarece lemnul trebuie adus din pădure, tăiat, depozitat, iar cheltuielile sunt foarte mari. Nu e chiar ieftin un metru cub, iar la cum merg lucrurile, sunt şanse să ajungă la preţuri şi mai ridicate. În plus, când ai gazul tras, ai confort asigurat”, a mai subliniat primarul.

Un gând despre „Primarul din Dobra vrea gaz metan în comună”

  1. Maşinăria minciunilor si asfaltarile electorale au fost pornite dupa aceiasi strategie specifica PSD din 2016. In 2020 era frumos sa avem retea functionala deja si nu sa-ti construiesti, ca primar la al doilea mandat la care se adauga unul de viceprimar, capital de imagine din faptul ca-ti doresti aragaz in comuna… si daca ideea asta „geniala” scapa padurile, veterinare, eu personal aduc gazul in Dobra!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.