Primarul Dan Bobouţanu a dat lovitura!

Sorina Popa

Victorie importantă pentru primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto). Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice (ANAP) a validat, în sfârşit, strategia privind contractarea serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor aferente obiectivului de investiţie „Restaurarea şi Valorificarea Durabilă a Patrimoniului Cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara, jud. Hunedoara”.
Problema cu acest proiect a fost că ANAP nu a acceptat, până acum, mai multe condiţii puse de municipalitate celor care vor să realizeze lucrările la castel. Este vorba, totuşi, de Castelul Corvinilor! Ieri, Primăria Hunedoara a primit undă verde din partea Agenţiei Naţionale a Achiziţiilor Publice şi firmele interesate pot să-şi descarce de pe SEAP documentaţia de achiziţie.
„După nenumărate respingeri, din partea ANAP, a acestei strategii de contractare, din cauza sintagmei solicitate de noi, experienţa similară şi criteriul de atribuire calitate-preţ, putem declara la această oră că punctul nostru de vedere a fost acceptat de ANAP. Astfel, firmele care doresc să participe la licitaţia privind serviciile de proiectare şi execuţie trebuie să îndeplinească criteriul cel mai bun raport calitate-preţ şi experienţa similară în lucrări de restaurare şi consolidare de monumente istorice clasa A”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.
În ianuarie 2018 va avea loc deschiderea ofertelor şi analizarea lor de o comisie de evaluare. „Semnarea contractului privind serviciile de proiectare şi execuţie a lucrărilor aferente la castel se estimează a fi undeva în primăvara anului 2018”, a afirmat Dan Bobouţanu.
Primăria municipiului Hunedoara a semnat cu Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, în luna mai 2017, contractul de finanţare privind restaurarea Castelului Corvinilor. Valoarea proiectului este de aproximativ cinci milioane de euro şi are o durată de implementare de 28 de luni.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Pai d na Popa Sorina,parca ati mai scris de vreo două ori pe acest subiect...Lipsa inspirație?trebuie lăudat primarul sa se mai estompeze corul de înjurături din oraș?

  • Marele sticlar este inconjurat de Multi cu buze dulci si limbi calde.....Care-i marea lovitura,slugareilor??!?!?Marea lovitura este cand ;produce;4000 LOCURI DE MUNCA,nu cacatele....

  • ok ! mai fraților am tot scris Cînd aveți de gând să restaurați si cartierul micro 5 (partea dintre Bul Dacia si bul Traian ) că din timpul lu.ceșcă nu.sa mai.făcut nimic str zambilelor arată ca după.război.exact ca in Dakkar capitala Senegalului Am un coleg de culoare din Dakkar și zic hai să intru pe street wievs M-am speriat nu-i nici o diferență intre Dakkar si micro 5 Hunedoara Adeu.din Bcn.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

19 ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

19 ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

19 ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

19 ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

19 ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

19 ore ago