Categories: Comunitate

Primăria Deva începe distribuirea tichetelor sociale pentru centrale de apartament

Consiliul Local Deva a aprobat acordarea tichetelor sociale pentru centrale termice de apartament. Acţiunea începe din 5 iulie 2021. Tichetele sociale reprezintă un ajutor financiar de urgenţă acordat de Primăria municipiului Deva, prin Direcţia de Asistenţă Socială Deva familiilor sau persoanelor singure, cu venituri reduse, pentru acoperirea parţială a cheltuielilor de achiziţionare a centralelor termice individuale.

Are valoare de 2.500 de lei
Asta, şi după ce Termocentrala de la Mintia nu mai funcţionează şi, deci nu mai asigură funcţionarea sistemului centralizat de ter­moficare.
Tichetele sociale au o valoare totală de 2.500 de lei şi sunt acordate în cadrul unui program social susţinut integral din bugetul local al municipiului Deva.
Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 242/2021, tichetele sociale pot fi solicitate de familiile sau persoanele singure din municipiul Deva care sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare şi în­deplinesc următoarele criterii:au domiciliul în municipiul Deva, sunt proprietari/beneficiari ai dreptului de uzufruct/habitaţie viageră ai locuinţei pentru care solicită acordarea ajutorului de urgenţă, nu deţin în proprietate o altă locuinţă în afara celei pentru care solicită acordarea ajutorului de urgenţă, au un venit net lunar pe membru de familie/ persoană singură de maximum 1.386 de lei, nu deţin depozite bancare cu valoare mai mare de 3.000 de lei, nu au obligaţii de plată restante la bugetul local, fac dovada branşării la sistemul centralizat de termoficare, la depunerea cererii de acordare a tichetelor so­ciale, în cazul centralelor termice pe gaz, să deţină proiect de racord pentru centrala ter­mică, racord de gaz pentru centrala termică şi instalaţie de gaz executată, în cazul centralelor electrice, să deţină o instalaţie electrică în conformitate cu cerinţele produ­că­torilor centralei electrice. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

18 ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

18 ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

18 ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

18 ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

18 ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

18 ore ago