Tichetele pentru cumpărarea de centrale termice de apartament, cea mai mare păcăleală a primarului Oancea pentru devenii cu venituri reduse

Prin anunţarea intenţiei de a sprijini fa­miliile cu venituri mici să îşi cumpere o cen­trală individuală de apartament, Florin Oancea abdică din funcţia de primar al mu­ni­cipiului Deva. Aceasta recunoaşte că nu are nici o soluţie pentru salvarea sistemului de termoficare a oraşului, deci că este incapabil să îşi îndeplinească responsabilităţile pentru care a fost ales. Mai mult, ca un lider slab, aruncă responsabilitatea şi costurile rezol­vării problemei încălzirii şi apei calde pe umerii cetăţenilor.
Pe fond, tichetele sociale în valoare de 2.500 de lei care ar urma să fie acordate fa­miliilor cu venituri reduse pentru achiziţio­na­rea de centrale termice individuale repre­zintă o mare păcăleală pentru beneficiari. Cos­turilor de achiziţie a centralei termice pe gaze i se adaugă cele de elaborare a pro­iectului tehnic, de modificare a instalaţiei de apartament pentru încălzire şi apă caldă de la centrala individuală şi costurile cu ma­no­pera. Cu tichete cu tot, vor fi mulţi oameni cu venituri mici care nu îşi vor permite să plă­tească diferenţa de bani.
Măsura populistă anunţată de primar este, în acelaşi timp, discriminatorie, în sensul în care nu îi are în vedere şi pe ceilalţi cetăţeni debranşaţi de la sistemul de termoficare prin închiderea Mintiei. Fără încălzire vor rămâne, de asemenea, la iarnă, şi instituţii publice esenţiale pentru funcţionarea unui municipiu de talia Devei, inclusiv spitalul, dar şi agenţii economici.
Dacă oamenii, instituţiile şi companiile tre­buie să se descurce pe cont propriu cu în­căl­zirea, de ce mai avem nevoie în Deva de pri­mar? Din păcate, lipsa de viziune, acţiune şi responsabilitate a primarului Florin Oan­cea creează toate condiţiile ca iarna viitoare să îngheţăm din nou de frig în apartamentele noastre, în instituţii publice şi la serviciu. Poate domnul Oancea s-ar pricepe mai bine la instalarea centralelor termice decât la ad­minis­traţie. Cred că este o opţiune pe care ar trebui să o ia în calcul după ce demisionează din funcţia de primar.

Anamaria Gavrilă, deputat AUR

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago