Categories: Comunitate

Premiaţi la 50 de ani de căsnicie neîntreruptă

Nicolle Ebner

Un număr de 36 de familii din Deva care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă au fost premiate, vineri, de primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, cu diplome de fidelitate şi bani.

Din nou în faţa ofiţerului de stare civilă
Evenimentul a avut loc în noul sediu al Casei Căsătoriilor din Deva, inaugurat la sfârşitul lunii mai a acestui an. Emoţionaţi, cu ochii în lacrimi, gătiţi cu hainele de „duminică”, membrii celor 36 de familii s-au prezentat, la ora anunţată, în faţa primarului Mircia Muntean. Diplomele de fidelitate le-au primit capii de familie, iar buchetele generoase de flori şi „atenţiile” de 300 lei (impozabili) au ajuns în mâna partenerelor, „pentru că femeile ştiu cel mai bine ce trebuie să facă cu banii şi pe ce să-i cheltuiască”, vorba edilului şef. „Am transformat acest eveniment într-o tradiţie. Exemplul pe care ni-l dau părinţii şi bunicii noştri din punct de vedere al respectului pentru familie şi pentru partenerul de viaţă, merită să fie recompensat. Mulţi dintre ei nu au bani să sărbătorească nunta de aur, de aici şi florile pentru doamne şi cei 300 de lei, măcar pentru o prăjitură şi un pahar de vin”, spune primarul Mircia Muntean. Faţă în faţă cu cele 36 de familii care au acumulat o experienţă conjugală de jumătate de veac, au fost prezente câteva cupluri de tineri care au încercat marea cu degetul şi s-au căsătorit de probă, de Ziua Îndrăgostiţilor, după care, tot în acest an, au decis să-şi oficieze relaţia în faţa ofiţerului de stare civilă.
Alte 32 de familii care, în acest an aniversau nunta de aur, au fost recompensate, în acelaşi mod, evenimentul desfăşurându-se la sfârşitul lunii mai, cu ocazia inaugurării noului sediul al Casei Căsătoriilor din Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

6 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

6 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

6 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

6 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

6 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

6 ore ago