Politica si administratie

Poştaşii au ameninţat că nu mai distribuie pensiile. Ce a anunţat directorul Poştei Române

Toate pensiile şi toate obligaţiile sociale vor fi distribuite aşa cum trebuie până la 15 aprilie, susţine directorul general al companiei Poşta Română, Valentin Ştefan, făcând re­ferire la ameninţarea cu grevă din partea sindicaliştilor.

Numai 10 la sută din angajați
„Greva de avertisment a adus sub 10 la sută dintre salariaţi. Deci sub 10 la sută dintre salariaţii Poştei au fost în grevă de avertisment. Credeţi că poate fi o grevă constituită şi declanşată de sub 10 la sută dintre salariaţii unei companii? Nici măcar toţi membrii de sindicat, toţi membrii SLPR nu au intrat în grevă. Deci de aceasta vin în faţa dumneavoastră, de acesta transmit acest mesaj de încredere pentru că sunt convins, pe baza acestor infor­maţii, pa baza acestor rezultate, că până la 15 aprilie toate pensiile, toate obligaţiile sociale vor fi distribuite aşa cum trebuie”, a spus Valentin Ştefan, marţi, în cadrul unei conferinţe de pre­să, anunță stiripesurse.
El a afirmat că astăzi este progra­mată o mediere între companie şi sin­di­calişti de către ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan. Valentin Ştefan a menţionat că ministrul Cercetării a mai reuşit să faciliteze medieri între conducerea companiei şi sindicat. Totodată, şeful CNPR a arătat că, în cazul în care se ajunge la o înţelegere, se poate semna în aceeaşi zi contractul colectiv de muncă. Director Poştei a vorbit în ca­drul conferinţei despre nemulţu­mirile sindicaliştilor din companie subliniind, însă, că sindicatul a fost invitat la discuţii de 47 de ori şi nu s-a prezentat decât de şapte ori, începând din luna decembrie a anului trecut. „Contractul colectiv de muncă a expirat la 1 februarie. Conform legii, am demarat procedurile de negociere în luna decembrie. Au existat mai multe întâlniri. Noi am invitat sindicatul să participe de 47 de ori, sindicatul s-a pre­zentat de 7 ori în acest interval. Discuţiile au fost destul de sterile pen­tru că nu am reuşit să spargem aceas­tă primă revendicare în care sindicatul solicita 250 de milioane de lei în plus la fondul de salarii. Noi le spunem că nu avem banii aceştia, compania chiar nu are, e o companie care se autofinan­ţează, iar pe de altă parte nu ne permite legea bugetului de stat”, a spus Valentin Ştefan.

Au mărit salariile
„Ce a ţinut de noi, şi anume creşterea fondului de salarii la nivel maxim, am făcut deja în ianuarie. Am crescut bugetul de salarii cu 106 milioane de lei, din care 56 de milioane au fost puse în creşteri salariale în luna ianua­rie. Restul îi ţinem să vedem ce se în­tâmplă în vară: creşte salariul minim, cu cât creşte, câţi salariaţi vor fi impactaţi de acest lucru. Indiferent de răspun­surile la aceste întrebări, banii pe care îi avem îi întoarcem către salariaţi în măriri salariale. Motiv pentru care am propus sindicatului să maximizeze această libertate bugetară şi să ofere în medie o mărire de 250 de lei cole­gilor din companie, la discreţia lor. Adică cum vor să-i împărţim, aşa îi îm­păr­ţim, acesta este bugetul, acesta este media, 250 de lei”, a declarat Valentin Ştefan.
Întrebat dacă există presiuni din par­tea companiei asupra sindicaliştilor, direc­torul general al companiei a afirmat că situaţia este alta. „Această portretizare a Poştei Române şi a conducerii de Cosa Nostra, în care noi avem nişte reţele prin care facem presiuni asupra angajaţilor să nu îşi exercite un drept legal nu există. Vă spun că lucrurile stau fix invers pentru că, în general, liderii de sindicat nu s-au impus în faţa salariaţilor cu un ajutor real. Sunt oameni în companie care chiar au nevoie de ajutor, care chiar au probleme în a-şi desfăşura activita­tea”, a afirmat Valentin Ştefan. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

51 de minute ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

52 de minute ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

52 de minute ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

52 de minute ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

54 de minute ago

Învinuită de distrugere. Supărată că a pierdut, o femeie a făcut zob un aparat de păcănele

Femeia din Simeria, amatoare de jo­curi de noroc, și-a folosit poșeta drept armă în lupta…

54 de minute ago