Categories: ActualitateUltima Ora

Post de jandarmi montani, inaugurat în comuna Zam

În dimineaţa zilei de astăzi, joi, în comuna Zam s-a desfăşurat ceremonia de deschidere a Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Vaţa de Jos – Punct de lucru Zam, structură înfiinţată în cadrul proiectului Life Connect Carpathians, proiect cu finanţare europeană, ce vizează crearea unei reţele regionale funcţionale de arii protejate între Munţii Apuseni şi Carpaţii Meridionali şi în care Jandarmeria Română este partener.

Postul de Jandarmi Ordine Publică Montan Vaţa de Jos a primit competenţă teritorială extinsă, pe întreaga suprafaţă a siturilor NATURA 2000 ce fac obiectul prezentului proiect, respectiv în judeţele Alba, Arad, Bihor, Gorj, Timiş, Caraş Severin, Cluj şi Hunedoara.  În cadrul acestei structuri îşi desfăşoară activitatea nouă jandarmi montani.
Constituirea acestui post montan de jandarmi, s-a  realizat ca urmare a experienţei vaste, acumulată de I.J.J. Hunedoara, în ce priveşte misiunile şi rezultatele obţinute în activitatea desfăşurată în zonele montane.
Prin executarea de misiuni în mod independent sau împreună cu partenerii de proiect, precum şi cu reprezentanţii instituţiilor publice cu atribuţii în domeniu, se urmăreşte prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce aduc atingere ordinii publice, mediului înconjurător, în general şi fondului  cinegetic, în special.
În scopul atingerii tuturor obiectivelor propuse, jandarmii montani pe lângă cele două baze modulare, vor beneficia şi de echipament specific, necesar îndeplinirii misiunilor ce le revin, achiziţionat din fonduri europene.
În prezent, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara are cele mai multe structuri montane de la nivelul Jandarmeriei Române, totalizând nouă posturi montane dispuse pe întreg teritoriul judeţului.  (M.Crivăţ)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

8 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

8 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

8 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

8 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

8 ore ago