Categories: Actualitate

Lemn transportat ilegal, depistat de jandarmi

Doi transportatori au fost amendaţi în urma unor acţiuni de verificare derulate de jandarmii montani din judeţ, după ce s-a descoperit că nu aveau documentele con­form legislaţiei în vigoare.
Astfel, jandarmii montani din cadrul Pos­tului de Jandarmi Vaţa de Jos au ob­servat, în municipiul Brad, un camion în­matriculat în judeţul Alba, încărcat cu material lemnos prelucrat. În urma veri­fi­cării avizului de însoţire, jandarmii montani au constatat fap­tul că nu era înscrisă vala­bilitatea acestuia. Militarii l-au sancţionat pe şoferul camionului cu amendă con­travenţională în valoare de 3.000 lei.
Al doilea transport ilegal a fost descoperit de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Pasul Vâlcan. Aceştia au observat în zona Gambrinus o autoutilitară cu care se transporta lemn de foc, de esenţă fag. ”În urma verificărilor în S.U.M.A.L., jan­darmii mon­­tani au constatat că pentru acel transport nu este întocmit aviz de însoţire. După ce a oprit mijlocul de transport, jandarmii montani au solicitat con­du­că­torului auto documentele de transport, care însă nu le-a putut pre­zenta”, precizează IJJ Hunedoara. Şoferul auto­utilitarei a fost amendat 5.000 lei, iar lemnul transportat a fost ridicat în vederea confiscării şi predat Ocolului Silvic Lupeni. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

2 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

18 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

18 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

18 ore ago