Municipiul Deva va avea centru turistic

Natalia Bumbac

Municipiul Deva va avea în curând un Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT), care va fi amplasat la poalele Cetăţii. Construcţia a demarat la începutul acestei luni. În acest fel, turiştii vor avea la dispoziţie informaţii complete despre oferta din zonă, susţin autorităţile locale din Deva.

Proiect cu finanţare europeană nerambursabilă
„Scopul înfiinţării Centrului turistic este de a informa despre oferta turistică locală, regională şi naţională. La acest centru vor putea fi găsite broşuri, pliante, hărţi şi alte materiale informative despre obiectivele din zonă. De asemenea, vor fi puse la dispoziţie informaţii utile cu oferta de cazare sau ghizii autorizaţi. Centrul va fi funcţional cel târziu la începutul lunii decembrie”, a declarat Laura Chinci, administratorul public al municipiului Deva. Aceasta a adăugat că autorităţile locale speră ca odată cu înfiinţarea acestui centru, numărul turiştilor care vizitează municipiul Deva să crească cu 25 la sută. „În urma implementării proiectului, preconizăm o creştere a numărului de turişti cu peste de 25 la sută, de la un 21.253 în anul 2012, la 26.600 de persoane. Obiectivul va aduce beneficii atât economiei locale cât şi regionale”, a precizat Laura Chinci.
Proiectul, finanţat din fonduri europene, de la bugetul de stat şi de la cel local, are o valoare totală de 554.719 de lei, bani care acoperă cheltuielile cu construirea sediului şi crearea unei pagini de Internet. Din totalul sumei, 468.674 de lei reprezintă finanţare europeană nerambursabilă, 39.570 de lei sunt bani de la bugetul naţional, restul de 10.372 de lei fiind din bugetul local al municipiului Deva.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Misto, ca se face centrul asta !! Mai nasol e ca nu prea are ce sa "promoveze"!!! Doar un oras "trist" de pensionari, in care singurii care se bucura sunt "bugetarii lui dom' Petrica si ai " Antenelor" care mai "sug" cite ceva din "banii publici" !!""

  • Deci se vor angaja "fetite" la centru si afara va fi un minunat felinar rosu.
    Succesuri.
    Cateva locuri de munca din cele un million promise.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

24 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

o zi ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

o zi ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

o zi ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

o zi ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

o zi ago