Categories: EvenimentFlash

Poliţia, datoare din greu Medicinei Legale

Serviciul de Medicină Legală (SML) Hunedoara nu a primit încă nici un ban de la Poliţia judeţeană pe expertizele medico-legale şi alcoolemiile efectuate în cursul anului trecut. Pentru că rezultatele nu vor ajunge la poliţişti decât după achitarea datoriilor, peste 260 de dosare penale nu pot fi soluţionate.

S-a achitat doar pentru 2010

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) a rămas în urmă cu plata testelor efectuate de medicii legişti încă de acum doi ani. În cursul anului trecut, au fost plătite, în mai multe tranşe, sumele restante aferente lui 2010, astfel că la ora actuală, Poliţia mai are de plătit expertizele medico-legale şi alcoolemiile efectuate începând din ianuarie 2011 şi până în prezent. Potrivit şefului IPJ Hunedoara, comisarul şef Liviu Dumitru, în total, sumele restante înregistrate până la sfârşitul lunii trecute sunt de 397.213, 36 de lei.

Din decembrie, nu mai primesc rezultatele

Bilanţul anului 2011, întocmit de reprezentanţii SML Hunedoara, arată că medicii legişti au efectuat 1.601 alcoolemii la cererea Poliţiei, 1.264 de examinări în cazuri de agresiune, 228 de expertize pentru stabilirea circumstanţelor de producere a deceselor de cauză violentă şi 36 de examinări în cazuri de viol. Din pricina datoriilor, începând din luna decembrie, poliţiştii hunedoreni nu mai primesc rezultate de la medicii legişti. „Aşteptăm rezultatul a 264 alcoolemii, iar lipsa acestora împiedică soluţionarea dosarelor penale aflate în lucru”, a declarat comisarul şef Liviu Dumitru. Cât despre achitarea datoriilor, conducerea IPJ Hunedoara aşteaptă fondurile necesare de la Inspectoratul General al Poliţiei. (C. Ghenea)

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

38 de minute ago