Categories: EvenimentFlash

Pedofilul englez, în faţa judecătorilor

Dana Istudor

Procesul în care Paul Richard Dorday (foto), doctor în filosofie şi angajat al unei multinaţionale în Olanda, este judecat pentru pedofilie, dar şi pentru alte fapte, începe astăzi la Petroşani şi se va desfăşura cu uşile închise, dat fiind faptul că părţile prejudiciate sunt protejate de lege, fiindcă nu au împlinit vârsta majoratului.
O parte a părinţilor minorilor abuzaţi de către Paul Richard Dorday va cere judecătorilor să-l oblige pe acuzat la plata unor despăgubiri materiale şi să-l condamne la pedeapsa cea mai mare prevăzută de lege pentru astfel de fapte. Totodată, minorii se vor întâlni cu pedofilul la Judecătoria Petroşani, unde vor trebui să le dezvăluie magistraţilor chinurile la care au fost forţaţi de pervers. Mai mulţi băieţi dintre cei peste 20, care au fost abuzaţi, se tem să se reîntâlnească cu el, deoarece, pedofilul i-a ameninţat sistematic,  în timpul partidelor sexuale, că-i va teroriza dacă vor avea curajul să spună vreodată ce au păţit.

Ameninţaţi cu bătaia
Una dintre victime, un băiat de 16 ani din Petroşani, a povestit cum era şantajat şi ameninţat de pedofil, pentru a merge la Bucureşti să-i satisfacă poftele sexuale. „Spunea că dacă am curajul să spun la cineva, el trimite oameni să mă bată şi apoi mă vor lua cu forţa şi mă vor duce în Olanda. Ne ameninţa că pune toate pozele făcute cu noi pe Internet, să ne facă de ruşine. Că el este al patrulea avocat din lume şi poate face orice, pentru că nimeni nu va avea curajul să se ia de el”, povesteşte Radu, una dintre victime. Minorul, alături de alţi copii abuzaţi, va depune mărturie în faţa judecătorilor, povestind chinurile la care au fost supuşi. Se tem încă de pedofil, deoarece ar avea complici încă nu au fost prinşi de către Crima Organizată şi care, imediat după ce britanicul a fost arestat, le-au trimis ameninţări.

Prins în Bucureşti
Minorii abuzaţi de Paul Richard Dorday, toţi băieţi cu vârsta până în 18 ani, au fost „agăţaţi” de aghiotanţii britanicului, care le promiteau locuri de muncă sezoniere bine plătite. Aproape toţi copiii fac parte din familii fără probleme sociale, iar părinţii lor le-au dat voie să lucreze, crezând că vor câştiga un ban pe perioada vacanţei. Prinşi în capcană, minorii erau duşi în trei apartamente închiriate în Petroşani, iar apoi în Craiova, Constanţa şi Bucureşti, unde erau forţaţi să întreţină relaţii sexuale. Minorii au scăpat, după ce ofiţerii de la Crimă Organizată Hunedoara au făcut o descindere într-o locuinţă din Bucureşti, unde pedofilul se afla cu mai multe victime.
Anchetatorii au identificat un complice al cetăţeanului britanic, Ionel M., de 26 de ani, din Petroşani. El este cercetat pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor şi pornografie infantilă prin sisteme informatice. Întrucât din investigaţiile efectuate a rezultat ca tânărul nu se află în România, Judecătoria Petroşani a dispus arestarea preventivă în lipsa a acestuia, pe o perioadă de 30 de zile.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Mai documentati-va. In adevarul scrie ca a fost adus azi la tribunal deci nu putea fi in doua locurideoadata

  • invata sa citesti, nenicule! una la mana. A doua la mana, pai astia de la adevarul n-au ajuns niciodata, la noi, in vale, sa faca un reportaj la fata locului, de unde sa scrie ei adevarul? poate doar pe care-l vad ei.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

19 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

19 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

19 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

19 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

19 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

19 ore ago